Brazilijoje dėl korupcijos areštuotas įtakingas parlamentaras

  • Teksto dydis:

Brazilijos policija trečiadienį dėl virtinės kaltinimų korupcija areštavo Eduardo Cunha (Eduardu Kunją), kuris buvo vienas įtakingiausių šalies įstatymų leidėjų ir buvusios prezidentės Dilmos Rousseff (Dilmos Rusef) apkaltos architektas.

„Galime patvirtinti, kad (E. Cunha) buvo sulaikytas (sostinėje) Brazilijoje“, – sakė atstovas.

Brazilijos laikraščiai paskelbė arešto orderį, kurį išdavė teisėjas Sergio Moro (Seržu Moru). Jis vadovauja didžiuliam tyrimui dėl grobstymo schemos, kurios centre buvo valstybinė naftos kompanija „Petrobras“.

E. Cunha, dažnai lyginamas su Frenku Andervudu – JAV televizijos politinio serialo „Kortų namelis“ (House of Cards) pagrindiniu veikėju, įsitraukusiu į didelio masto machinacijas – kaltinamas paėmęs milijonus dolerių kyšių, susijusių su „Petrobras“, taip pat plovęs pinigus ir juos laikęs slaptose Šveicarijos bankų sąskaitose.

58-erių metų E. Cunha visus kaltinimus neigia.

S. Moro jį sulaikyti nurodė dėl pavojaus „viešajai tvarkai ir realios pabėgimo galimybės, turint omenyje jo prieigą prie paslėptų išteklių užsienyje ir dvigubą pilietybę“, nurodė Paranos valstijos teisingumo departamentas. Šios valstijos Kuritibos mieste yra S. Moro tyrimų būstinė.

E. Cunha, kuris yra iš kylančio konservatyvaus evangelikų judėjimo, buvo tikras Brazilijos politikos kombinatorius.

Būdamas žemųjų parlamento rūmų pirmininko poste jis inicijavo apkaltos procesą, kuris galiausiai rugpjūčio mėnesį nušalino kairiųjų prezidentę D. Rousseff. Ji buvo pripažinta kalta dėl biudžeto įstatymų pažeidimų, bet kaltino E. Cunha surengus perversmą.

E. Cunha triumfas truko neilgai – jį prisivijo įtarimai dėl korupcijos. Rugsėjo mėn. jis neteko vietos Kongrese ir parlamentaro privilegijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zappa

Zappa portretas
Kada musiskius prades "semti"? Kaip masiulio reikaliukai? ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių