B.Obama siūlo D.Medvedevui reikalus derinti per „Twitter“

Barackas Obama ir Dmitrijus Medvedevas po derybų Vašingtone pareiškė apie sėkmingą JAV ir Rusijos santykių perkrovimą.

Tarp valstybių vadovų pasiektų susitarimų - sutartis, kad Rusija už beveik 4 mlrd. dolerių įsigyja 50 lainerių "Boeing" bei sprendimas bendromis pastangomis pagreitinti Rusijos stojimą į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), pažymėjo agentūra AFP.

Be to, kaip nurodo agentūra "Interfax", šalys sutarė dėl partnerystės inovacijų srityje, aptarė tarptautinio įvaikinimo klausimus, padėtį Kirgizijoje ir Afganistane, kovos su tarptautiniu terorizmu problemas.

JAV prezidentas papasakojo, kad abiejų šalių santykiuose dar lieka kai kurių neišspręstų klausimų, tokių, kaip Maskvos pozicija dėl Gruzijos, tačiau pažymėjo, kad jie "atvirai" svarstomi. D.Medvedevas palaikė JAV pastangas atkurti Afganistaną, ir, pasak agentūros "Interfax", nurodė, kad tarp šalių praktiškai neliko neišspręstų "esminių klausimų".

"Associated Press" pažymi, kad bendros spaudos konferencijos pradžioje B.Obama pasiūlė, kad ateityje bendravimas tarp jo ir D.Medvedevo galėtų vykti per socialinį tinklą "Twitter", taip taptų nereikalingi tiesioginiai telefoniniai pokalbiai tarp Kremliaus ir Baltųjų rūmų.


Šiame straipsnyje: ObamaMedvedev

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių