B.Obama pasveikino Latvijos premjerą su perrinkimu

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį paskambino Latvijos ministrui pirmininkui Valdžiui Dombrovskiui ir pasveikino su jo valdančiosios koalicijos pergale anksčiau šį mėnesį vykusiuose parlamento rinkimuose, pranešė Baltieji rūmai.

B.Obama, kuris su Latvijos premjeru buvo susitikęs balandžio 8 dieną Prahoje, į kurią JAV vadovas atvyko pasirašyti su Maskva naujos Strateginės puolamosios ginkluotės mažinimo sutarties (START), paskambino V.Domrovskiui tęsdamas konsultacijas su Vašingtono sąjungininkėmis NATO.

"Prezidentas padėkojo ministrui pirmininkui už jo vadovavimą sprendžiant įvairių sričių problemas, ypač už jo vaidmenį padedant Latvijos ekonomikai atsigauti po didelio sukrėtimo, kurį ji patyrė dar prieš jam užimant postą", - nurodė Baltieji rūmai.

B.Obama taip pat padėkojo V.Dombrovskiui už Latvijos dalyvavimą Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) misijoje Afganistane.

Prezidentas ypač padėkojo Latvijai už jos indėlį į prieš dvejus metus pradėtą vadinamąjį Šiaurės tiekimo tinklo (Northern Distribution Network) kūrimo projektą. Šis tinklas skirtas vykdyti Afganistane dislokuotų pajėgų aprūpinimą šiauriniu maršrutu, o ne sudėtingais pietiniais maršrutais per Pakistaną.

V.Dombrovskio centro dešiniųjų koalicija spalio 2 dieną vykusiuose rinkimuose į 100 vietų parlamentą iškovojo 63 vietas. Rinkėjai suteikė tvirtą mandatą vyriausybei tęsti drakonišką taupymo politiką, kurios imtis privertė didžiausia recesija Europos Sąjungoje.


Šiame straipsnyje: Barackas Obama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių