B.Obama paskambino ES vadovui dėl euro zonos krizės

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) trečiadienį paskambino Europos Sąjungos (ES) prezidentui Hermanui Van Rompuy'ui (Hermanui Van Rompėjui) ir aptarė su juo paskutines su euro zonos krize susijusias naujienas, pranešė pastarojo atstovas spaudai Dirkas de Backeris (Dirkas de Bakeris).

„Prezidentas Obama paskambino ponui Van Rompuy'ui prieš pat 17 val. (18 val. Lietuvos laiku)“, - sakė atstovas naujienų agentūrai AFP, pasaulio lyderiams spaudžiant Europos partneres sustabdyti skolų krizės plitimą, artėjant Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimui pirmadienį Meksikoje.

Prancūzijos prezidentas Francoise Hollande'as (Fransua Holandas) kiek anksčiau trečiadienį taip pat kalbėjo su H.Van Rompuy'umi, sakė D.de Backeris, pasak kurio, ES prezidentas taip pat reguliariai susisiekia su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Skambučiai buvo skirti „pasiruošti G-20 susitikimui “Kaboso kurorte, kai finansų krizė grasina apimti ir Italiją.

Šeštadienį euro zonos šalių finansų ministrai susitarė dėl 100 mlrd. eurų paskolos Ispanijos bankų stabilumo užtikrinimui, tačiau finansų rinkos prastai reagavo į šią naujieną, ir dabar visų dėmesys sutelktas ties Italija.

Pasak D.de Backerio, Didžiojo dvidešimtuko lyderių pasitarimas vyks nuo vėlaus sekmadienio vakaro ir pirmadienio, kai pasirodys pirmieji Graikijos visuotinių rinkimų, kurie bus jau antrieji per šešias pastarąsias savaites, rezultatai.

ES ir jos tarptautinės partnerės tikisi, jog graikams pavyks suformuoti darbingą daugumos vyriausybę, kad Atėnai galėtų gauti antrą dalį iš 237 mlrd. eurų finansinės pagalbos, kaip susitarta dar kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
laukiu nesulaukiu kada tas euras žlugs

pv.

pv. portretas
tik blyn nereikia pradėti klausyti šitų jankių pamokų dėl krizės ...reikia prisiminti kur ji prasidėjo !!! ir būtent toks, kaip jankių, gyvenimo būdas atvedė žmones prie šios krizės ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių