B.Obama: M.Romney matematikoje nesueina galai

JAV prezidentas Barackas Obama, kurio populiarumas padidėjo po praeitą savaitę vykusio Demokratų nacionalinio suvažiavimo, sekmadienį pasišaipė iš savo varžovo respublikono Mitto Romney ekonomikos skaičiavimų, kuriuose „du plius vienas lygu penki“.

Tuo tarpu M.Romney ir jo kampanijos partneriui Paului Ryanui buvo nelengva paaiškinti matematinę logiką savo siūlomoje mokesčių programoje, kai per lenktynes į Baltuosius rūmus pagrindinis dėmesys nukrypo į fiskalinę politiką ir lėtą darbo vietų kūrimą.

Baigdamas kelionę autobusu po Floridą, kuri yra daugiausiai rinkėjų turinti svyruojanti valstija, B.Obama siekė užsitikrinti pagyvenusių amerikiečių balsų, triuškindamas M.Romney planus reformuoti sveikatos apsaugos programą „Medicare“, skirtą vyresnio amžiaus amerikiečiams.

Jis taip pat sutelkė dėmesį į abiejų respublikonų pasisakymus, kuriuose jie atsisakė įvardyti kokias nors spragas savo plane, kuriame jie žada vienu metu mažinti mokesčius ir biudžeto deficitą.

„Spėju, kad mano oponentai turi planą, tačiau jam trūksta vieno dalyko - aritmetikos, - teigė B.Obama. - Tarsi du plius vienas būtų lygu penki. Jie negali atsakyti į klausimus, kaip padengs naujus mokesčių mažinimus 5 trln. dolerių ir 2 trln. dolerių naujų gynybos išlaidų, nedidindami mokesčių viduriniajai klasei.“

„Tai nėra drąsus vadovavimas - tai bloga matematika. Už tai skirtinas nepatenkinamas pažymys“, - pareiškė prezidentas, kuris anksčiau duodamas interviu televizijai „CBS News“ perspėjo, kad turtingieji turės mokėti didesnius mokesčius, kad palengvintų naštą viduriniajai klasei.

Kalbėdami televizijos laidose, M.Romney ir P.Ryanas atsisakė įvardyti, kaip konkrečiai jie ketina lopyti spragas mokesčių kodekse, kad kompensuotų tarifų mažinimą.
Multimilijonierius respublikonų kandidatas taip pat neigė, kad jis planuoja mažinti mokesčius turtingiesiems.

„Noriu pasirūpinti, kad žmonės suprastų - kad ir ką demokratai sakė per savo suvažiavimą, aš nemažinu mokesčių dideles pajamas gaunantiems mokesčių mokėtojas“, - M. Romney sakė televizijos NBC laidai „Meet the Press.“

Kaip rodo naujausi agentūros „Gallup“ kasdienės apklausos duomenys B.Obama pagal populiarumą lenkia M.Romney 49 proc. prieš 44 procentus.

Sprendžiant iš tos pačios agentūros duomenų, B.Obamos asmeninis patrauklumas siekė 50 proc. - dviem punktais mažesnis negu šeštadienį fiksuotas geriausias prezidento įvertinimas šiais metais.


Šiame straipsnyje: Barackas ObamaMittas Romney

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių