B.Obama gegužės 9-osios Maskvoje nešvęs

JAV prezidentas Barackas Obama (nuotr.) ir Didžiosios Britanijos premjeras Gordonas Brownas neatvyks į Maskvą dalyvauti pergalės Antrajame pasauliniame kare 65-ųjų metinių renginiuose, pranešė Rusijos prezidentūros reikalų tvarkytojas Vladimiras Kožinas.

"Į Maskvą neatvyks JAV prezidentas B.Obama ir dėl rinkimų - Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas", - antradienį spaudos konferencijoje Maskvoje sakė V.Kožinas, kuris taip pat yra pergalės 65-ųjų metinių minėjimo organizacinio komiteto pirmininkas.

V.Kožinas taip pat pranešė, kad jau gautas patvirtinimas, kad gegužės 9-osios dienos renginiuose dalyvaus 25 valstybių vadovai, tarp kurių Armėnijos, Bulgarijos, Kazachstano, Tadžikistano, Latvijos, Serbijos, Slovakijos, Slovėnijos, Prancūzijos, Vokietijos, Vietnamo, Graikijos, Izraelio, Kinijos, Makedonijos, Čekijos ir ES šalių vadovai.

"Kai vadovai dėl jų šalyse vykstančių renginių negali atvykti į Maskvą, mes tai suprantame. Tarp tų šalių - Ukraina ir Baltarusija", - pridūrė Rusijos prezidentūros reikalų tvarkytojas.

Pasak jo, galutinis vadovų, kurie atvyks į Maskvoje vykstančius renginius, skaičius paaiškės iki gegužės 2 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių