B. Obama atvyko į G-20 viršūnių susitikimą Rusijoje

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ketvirtadienį atvyko į Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių viršūnių susitikimą Sankt Peterburge Rusijoje, kur bandys mažinti nesutarimus dėl jo plano smogti Sirijos režimui už numanomą cheminių ginklų panaudojimą.

B.Obama atskrido iš Švedijos, kur pradėjo šią tris dienas truksiančią savo užsienio kelionę. Sustojimas Stokholme į jo darbotvarkę buvo įtrauktas jam atšaukus planus pries G-20 susitikimą Maskvoje surengti dvišales derybas su Rusios prezidentu Vladimiru Putinu - už tai, kad Maskva suteikė prieglobstį JAV žvalgybos paslaptis nutekinusiam Edwardui Snowdenui (Edvardui Snoudenui).

Baltieji rūmai nurodė, kad B.Obama ir V.Putinas jokio oficialaus dvišalio susitikimo G-20 susitikimo užkulisiuose nesurengs.

Į ekonomiką orientuotą viršūnių susitikimą tikriausiai užtemdys JAV vadovaujamų smūgių Sirijai perspektyva. B.Obama siekia sutelkti tarptautinių lyderių paramą kariniams veiksmams pries Siriją, kuriais Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimas būtų nubaustas už cheminių ginklų panaudojimą.


Šiame straipsnyje: Barackas ObamaSirijaMaskvag-20

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių