BMW JAV ir Europoje bandys 40 autonominių automobilių

  • Teksto dydis:

"BMW Group" trečiadienį pranešė, kad Jungtinėse Valstijose ir Europoje išbandys 40 autonominių automobilių. Apie tai Vokietijos automobilių gamintoja pranešė Las Vegase vykstančios Vartotojų elektronikos parodoje kartu su JAV lustų gamybos milžine "Intel" bei Izraelio automobilinių technologijų firma "Mobileye".

"Mūsų bendradarbiavimas su "Intel" ir "Mobileye" yra paremtas bendru siekiu paversti autonominius automobilius realybe savo vartotojams", - sakė BMW valdybos narys Klausas Froehlichas (Klausas Friolichas).

Jo teigimu, planuojami bandymai bus didelis žingsnis link kompanijos siekio 2021 metais rinkai pristatyti visiškai autonominį automobilį.

Bendrovių teigimu, bandymus ketinama pradėti šių metų pabaigoje. Taip jos prisijungs prie "Google", "Uber" ir kitų autonominius automobilius kuriančių bendrovių.

Remiantis kompanijų planu, BMW bus atsakinga už vairavimo kontrolę, saugumą ir automobilio platformos gamybą. "Intel" pasiūlys "Intel Go" kompiuterinę platformą, o "Mobileye" - "EyeQ5" kompiuterinė vaizdo procesorių, kuris kaupia duomenis iš 360 laipsnių veikiančių vaizdo jutiklių.

Šiuo metu beveik visi didieji automobilių gamintojai išbando autonominius ar pusiau autonominius automobilius, ir kai kurie jie planuoja jau po kelerių metų pasiūlyti rinkai visiškai autonominių variantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių