Beveik 70 proc. rusų ir 55 proc. baltarusių NATO laiko grėsme

  • Teksto dydis:

NATO kelia jiems grėsmę, mano 67 proc. Rusijos gyventojų ir 54 proc. Baltarusijos gyventojų, rodo amerikiečių kompanijos „Gallup“ atlikta apklausa.

Jos duomenimis, 3 proc. respondentų iš Rusijos Aljansą laiko gynybiniu, o 20 proc. jo nelaiko nei gynybiniu, nei grėsmingu. Baltarusijoje buvo tiek pat manančiųjų, kad NATO  yra gynybinis ir 30 proc. neturėjo nuomonės.

„Gallup“ atkreipė dėmesį, kad per ketverius metus Rusijoje smarkiai padaugėjo žmonių, kuriems NATO asocijuojasi su grėsme. 2012 metais jų buvo 29 procentiniais punktais mažiau.

Apklausa taip pat parodė, kad Ukrainoje daugėja neigiamai vertinančiųjų Aljansą. 2014 metais jį grėsme laikė 20 proc. ukrainiečių, 2016 metais jų skaičius išaugo iki 35 procentų.

Tarp Baltijos šalių Lietuvoje požiūris į NATO palankiausias. „Gallup“ duomenimis, 57 proc. apklausos dalyvių Lietuvoje teigė, kad NATO jiems asocijuojasi su jų šalies gynyba, 13 proc. tvirtino, kad jis kelia grėsmę, o 25 proc. neturėjo pozicijos. Estijoje jie skaičiai atitinkamai buvo 52 proc., 17 proc., 26 proc., Latvijoje – 49 proc., 16 proc. ir 29 procentai.

Apklausa vykdyta telefonu 2016 metais. Kiekvienoje valstybėje apklausta po 1 tūkst. žmonių, vyresnių nei 15 metų. Rusijoje apklausta 2 tūkst. gyventojų.


Šiame straipsnyje: NATOrusaibaltarusiaiGrėsmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
1940 analogiški komsomolcai analogiškais lozungais drabstėsi , kaip dabar sutinka jankių tankus, taip tada sutiko sovietų. Tokiems tiek tada , tiek dabar nerūpėjo nei Lietuva, nei Lietuvos įstatymai, nei Lietuvos Konstitucija, nei Lietuvos ateitis. Tokių padlaižių visais laikais buvo , yra ir bus - apgailėtini padarai. Tiesa- čemodan, vakzal ir varykis pas savo šeimininka į Vašingtona, baudžiauninku gimęs laisvas neskraidysi.

tegyvuoja NATO ,USA ir ES

tegyvuoja NATO ,USA ir ES portretas
kuo daugiau bus pas mus NATO tanku ir kariu ,tuo bus saugiau ,jau dabar pradedamas jausti saugumas ,kai pradeda atvykti NATO kariai su technika , tas labai nervina brudus -LT priesus, jus visi siuksles kurie pries NATO susirinkit cemodanus ir i vogzala varykit , i savo sali sumauta kur jums niekas negres ir jus niekam nekelsit gresmes,nes neduok dieve karas isdavikai bus pirmi ant kuolu sumauti,per pirmas kelias valandas!

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kiek daug naivių mūsų kvailelių,kurie rašinėja nesąmones.Nejaugi jūs nesuprantate,kad šaltas karas vyko ir vyksta tarp NATO ir RUSIJOS,o mūsų šalelė,jiems tik aguonos grūdas.Ir jeigu įvyktų karinis konfliktas tarp tų dviejų galiūnų,tai tokiems taškeliams,kaip mes galas,liktų tik didelė duobė.Tas NATO-mūsų nelaimė.Jo tikslas ne ginti,o naikinti.Ką jie sėkmingai,jau senai daro visame pasaulyje.Iš karto pasiaiškinu "patriotams",kad aš ne Kriamliaus žmogus ir ne Putino.Prašau mane neįžeidinėti.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių