Berlyne uždrausta rengti planuotą protestą prieš apribojimus dėl koronaviruso

Berlyno valdžia trečiadienį uždraudė savaitgalį planuotą protestą prieš apribojimus dėl koronaviruso; šis sprendimas supykdė kraštutinių dešiniųjų partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) ir pasigirdo raginimų jam „priešintis“.

Sostinės pareigūnai nurodė, kad neleisti rengti šeštadienio demonstracijos nuspręsta dėl sveikatos priežasčių. Pareigūnai sakė būgštaujantys, kad šio protesto dalyviai nesilaikys tokių saugumo priemonių kaip reikalaujamas 1,5 m atstumas tarp žmonių.

Tuo metu demonstracijos organizatoriai, tvirtinantys, kad jų renginyje planavo dalyvauti apie 20 tūkst. žmonių, sakė, kad šis sprendimas yra politiškai motyvuotas ir žadėjo skųsti jį teisme.

Į ankstesnį tokį protestą, vykusį Vokietijos sostinėje rugpjūčio 1-ąją, susirinko tūkstančiai žmonių. Demonstracija pritraukė daug dalyvių, įskaitant sąmokslo teoretikus ir ultrakairiųjų ir ultradešiniųjų pažiūrų asmenis, prieš skiepus nusiteikusius gyventojus bei žmones, save vadinančius „laisvamaniais“.

Policija ėmė vaikyti susirinkusiųjų minią, nes per protestą nebuvo paisoma higienos taisyklių dėl viruso, tokių kaip saugaus atstumo laikymasis ar kaukių dėvėjimas.

„Tai nėra sprendimas, nukreiptas prieš susirinkimų laisvę, bet [yra sprendimas] už apsaugą nuo infekcijos“, – pareiškė Berlyno žemės vidaus reikalų ministras Andreas Geiselis (Andrėjas Geizelis).

Demonstracijos šalininkai užvertė organizatorių feisbuko puslapį raginimais „priešintis“ ir pažadais bet kokiu atveju šeštadienį susirinkti Berlyne.

„Ar būtumėte priėmę tokį patį sprendimą, jei demonstracijos būtų „PRIEŠ DEŠINĘ?“ – tviteryje klausė viena iš AfD lyderių Alice Weidel (Alisa Veidel).

Populiarus vokiečių dienraštis „Bild“ pasmerkė tokį sostinės valdžios sprendimą tvirtindamas, kad tai padarys „kankinius“ iš demonstrantų, kurie priešinasi vyriausybės apribojimams ir priemonėms, kurių imamasi siekiant sustabdyti COVID-19 plitimą.

Manoma, kad Vokietijai gana sėkmingai pavyko suvaldyti koronaviruso protrūkį, tačiau naujų užsikrėtimo atvejų šį mėnesį fiksuojama daugiausiai nuo balandžio.

Roberto Kocho užkrečiamųjų ligų institutas (RKI) trečiadienį nurodė, kad užsikrėtimo atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios Vokietijoje siekia 236 429, o mirčių – 9 280.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Rusija turi paskolinti kokius 5000 susirgusių virusu kas dieną Vokietijai. Protestai nutrūktų nes visi būtų užimti gydymu ir laidojimu. Netgi pabėgėliai iš Sirijos , kuriais Putino Rusija aprūpino Europą.

Linai au au

Linai au au portretas
Nu, palauk Mėnulio, ir gali.

#

# portretas
Vai, vai ir kur demokratija? Reikia reikalauti kuo greičiau įvesti sankcijas Vokietijai...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių