Berlynas susirūpinęs dėl raketų „Iskander“ dislokavimo Kaliningrade

  • Teksto dydis:

Berlynas yra itin susirūpinęs dėl taktinių balistinių raketų „Iskander M“, galinčių nešti branduolines kovines galvutes, dislokavimo Kaliningrado regione, sakė Vokietijos aukšto rango pareigūnė, kuri nurodė, kad atsakomosios priemonės bus koordinuojamos NATO viduje.

„Mano nuomone, šiuo metu išgyvename susirūpinimo ir nerimo fazę dėl Europos saugumo. Raketų „Iskander M“ dislokavimas Kaliningrade neabejotinai neprisideda prie pasitikėjimo skatinimo, nes ten dislokuotos raketos gali pasiekti ir Berlyną“, – interviu naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Vokietijos nusiginklavimo ir ginklų kontrolės komisarė Patricia Flor (Patricija Flor).

Paklausta, ar Vokietija, reaguodama į raketų „Iskander“ dislokavimą, planuoja imtis vienašališkų žingsnių, ar liks ištikima būtinybei surengti kolektyvinį dialogą, P.Flor atsakė: „Vokietija yra karinio aljanso, NATO, narė. Todėl mes nesiimsime jokių vienašališkų žingsnių. Viską koordinuosime NATO viduje. Koordinavimas ir visų NATO viduje priimtų sprendimų įgyvendinimas mums labai svarbus.“

„Tačiau tuo pačiu metu taip pat svarbu išlaikyti dialogą su Rusija“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
..nujaa dabar esant kosminėms technologijoms,..važinėjančiomis "skardinėmis' nebent kokiam aūle tiktų ..ir tai nelabai,naudoja ,aviacijją -raketas,,..mažiau kiša rankas..

Kęstas

Kęstas portretas
Daug padeda mūsų šauktiniai, ruošiantis šiam karui. Šauktiniai yra labai aktyvūs. Dedovčinos nėra. Tiesiog šauktiniai patys krenta nuo dviaukščių lovų antrojo aukšto, kaip rudeniniai lapai, ir prasiskelia kaukoles. O jei mums pavyks sukelti branduolinį karą, tai šauktiniai galės padėti kitiems gyventojams susivynioti į baltas vėliavas ir tyliai šliaužti kapinių link. Daugiau apie tai - guglinant žodžius, kuriuos jau atsimenate.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių