Benedikto XVI brolis: popiežius nori daugiau ramybės

Popiežius Benediktas XVI atsistatydindamas siekia daugiau ramybės, interviu ispanų laikraščiui sakė pontifiko brolis.

„Jis nebeturi jėgų. Jis patiria natūralų senėjimo procesą, kaip ir aš“, - apie 85 metų brolį, kuris šio mėnesio pabaigoje atsistatydins, sakė Georgas Ratzingeris. Jo interviu išspausdino laikraštis ABC.

„Mano brolis nori daugiau ramybės savo senam amžiui. Jam senstant senka jo jėgos. Tai naudingas Bažnyčiai sprendimas“, - nurodė 89 metų G.Ratzingeris.

Vokietijoje gimęs Benediktas XVI pirmadienį šokiravo pasaulio katalikus paskelbdamas, kad vasario 28 dieną atsistatydins. Jis yra pirmasis savanoriškai tai darantis popiežius per 700 metų.

„Jis turėjo imtis sunkių uždavinių ir padarė visą, ką galėjo. Tai sprendimas, kuris paprasčiausiai iškilo. Tai gyvenimo ciklas ir niekas nuo jo nepabėgs“, - telefonu iš savo namų Vokietijoje sakė pontifiko brolis.

„Viliuosi, kad jis bus prisimenamas kaip popiežius, kuris iš visų jėgų stengėsi gilinti ir plėsti Bažnyčios tikėjimą. Ir kad jis buvo tikinčiojo, kurį veda tikėjimas, gyvenimo pavyzdys“, - pridūrė G.Ratzingeris.

Įsisiūbavus spėlionėms dėl to, kuris iš 117 kardinolų gali tapti naujuoju popiežiumi, italų žiniasklaida praneša, kad tarp Benedikto XVI remiamų favoritų yra Milano arkivyskupas kardinolas Angelo Scola.

Po šeštadienio susitikimo su popiežiumi A.Scola pacitavo jam pasakytus Benedikto XVI žodžius: „Turi tapti šviesa visiems“.

Žiniasklaida šią frazę įvertino kaip užuominą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių