Bendrovei „Uber“ patarinės buvusi ES komisarė ir net Saudo Arabijos princesė

  • Teksto dydis:

Vežimo paslaugą teikianti bendrovė "Uber" trečiadienį pristatė naują politikos formavimo valdybą, kurioje dirbs ne tik buvusi ES komisarė, buvęs vienos šalies premjeras, bet ir Saudo Arabijos princesė.

Naujoji valdyba trečiadienį surengė pirmąjį posėdį, savo tinklaraštyje pranešė "Uber" patarėjas Davidas Plouffe'as (Deividas Plafas).

"Surengėme labai įvairiaspalvę diskusiją apie kiekvieną mūsų verslo aspektą ir unikalius iššūkius bei galimybes, su kuriomis visame pasaulyje susiduria "Uber", - sakė jis.

Naujajai valdybai, be kitų, priklauso buvusi ES konkurencijos komisarė Neelie Kroes (Nelė Krus), buvęs Peru ministras pirmininkas Roberto'as Danino'as (Robertas Daninas), Saudo Arabijos princesė Reema bint Bandar Al Saud (Rima bint Bandar Al Saud) bei buvęs JAV transporto sekretorius Ray'jus LaHoodas (Rėjus LaHudas).

"Uber" sparčiai išpopuliarėjo visame pasaulyje po to, kai pradėjo savo verslą San Franciske 2011 metais. Tačiau pastaruoju metu ši pavėžėjimo paslaugą teikianti įmonė susiduria su tradicinių taksi firmų vairuotojų pasipriešinimu bei nuogąstavimais dėl saugumo ir teisinių klausimų, susijusių su mokesčiais.

Tradicinės taksi firmos yra nepatenkintos, kad "Uber" kenkia jų verslui, nes jų vairuotojai yra specialiai rengiami šiam darbui ir moka mokesčius už leidimus dirbti, ko nedaro "Uber" vairuotojai.

Bendrovė taip pat sulaukia kritikos ir iš savo vairuotojų, kurie nori būti pripažinti jos darbuotojais. Savo ruožtu "Uber" teigia, kad nėra tradicinė transporto kompanija, kaip taksi firmos, o jai dirbančius vairuotojus vadina nepriklausomais rangovais.


Šiame straipsnyje: Ubertaksibendrovėsverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas, kad

Faktas, kad portretas
Mokesčiai nebus mokami Lietuvoje. Eilinė finansinė afera, kitaip šios kontoros nepavadinsi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių