Baskai suformavo 123 km gyvąją grandinę ir reikalavo balsavimo dėl nepriklausomybės

Dešimtys tūkstančių baskų sekmadienį susikibę už rankų suformavo 123 km ilgio gyvąją grandinę, kuri nusidriekė per visą Ispanijos šiaurėje esantį Baskijos regioną, ir reikalavo teisės surengti balsavimą dėl nepriklausomybės.

Akciją, kuri priminė praėjusių metų rugsėjo 11-osios demonstraciją Katalonijoje, organizavęs judėjimas „Gure esku dago” (Viskas mūsų rankose) apskaičiavo, kad dalyvavo maždaug 100 tūkst. žmonių.

Demonstrantai, apsisiautę raudonos, baltos ir žalios spalvų Baskijos vėliavomis, susikibę rankomis iškėlė jas į viršų. Gyvoji grandinė nusidriekė nuo Durango miesto iki Pamplonos už 120 km, kuri nėra Baskijoje, bet laikoma baskų kultūrinės ir lingvistinės teritorijos dalimi.

Užsitęsusi ekonominė krizė ir politinės korupcijos skandalai sukėlė didelį visuomenės nusivylimą Ispanijos demokratijos institucijomis.

Parama kažkada dominavusiems socialistams ir centro dešiniųjų Liaudies partijai dramatiškai sumažėjo, Katalonijoje ir Baskijoje intensyvėja judėjimai už nepriklausomybę, o Madride ir kituose miestuose šeštadienį tūkstančiai demonstrantų reikalavo atsisakyti 1975-aisiais, po ilgos diktatūros atkurtos monarchijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltijos kelio analogas

Baltijos kelio analogas portretas
kurio niekas nenori matyti, net ir mūsų žiniasklaida, nors tai turėtų sulaukti iš mūsų didžiausio palaikymo, tačiau mums tai neaktualu ir todėl visiškai neįdomu

///

/// portretas
Kam tada tas vilnius. Musu krastui nepriklausomybe!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių