Barackas Obama siunčia Velykų ir Paschos sveikinimus

JAV prezidentas Barackas Obama šeštadienį Velykų ir Paschos proga paskelbė sveikinimus amerikiečiams, švenčiantiems krikščionių ir žydų šventes.

Šių švenčių šaknys yra stebukluose, kurie įvyko prieš tūkstančius metų. Jie susieja mus su mūsų praeitimi ir suteikia mums jėgų ateičiai, - kalbėjo B.Obama savaitiniame kreipimesi per radiją ir internetu. - Jie primena mums apie bendrą žmonijos giją ir susieja mus visus".

Pascha švenčiama nuo penktadienio saulėlydžio iki balandžio 14 dienos. Jos primena apie izraelitų išvarymą iš vergijos Egipte, Dievo įstatymų perdavimą Mozei ant Sinajaus kalno, kelionę į Pažadėtąją žemę.

„Man ir daugybei kitų krikščionių Velykų savaitgalis yra laikas apmąstyti ir pasidžiaugti“, - sakė B.Obama, pabrėždamas savo religinę aistrą.

„Kristaus triumfas virš mirties turi ypatingą reikšmę krikščionims. Bet mes visi, nesvarbu kaip tikime ir apskritai ar tikime, galime atpažinti Dievo istorijos elementus. Vilties triumfą virš nevilties, tikėjimo virš abejonių, - tęsė prezidentas. - Suvokimą, kad esama kažkas didesnio negu mes“.

Sakydamas, kad pagrindinės Velykų ir Paschos vertybes „padeda visų tikėjimų ir kilmės amerikiečiams susivienyti“ , B.Obama palinkėjo visiems amerikiečiams „savaitgalio, kupino džiaugsmo ir apmąstymų, susitelkimo prie svariausių dalykų“.


Šiame straipsnyje: ObamaVelykosPascha

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mordechai Levi

Mordechai Levi portretas
Pas mus Paschos nėra, tai pas stačiatikius, pas yra Pesach, kuri prasidėjo vakar t.y. 04.06 dieną.

o

o portretas
po velyku ,kariniai veiksmai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių