Bankininkai įspėja apie finansinių kompanijų pasitraukimą iš JK

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos bankininkų asociacijos vadovas įspėjo, kad finansų kompanijos ruošiasi palikti Londoną jau artimiausiomis savaitėmis dėl tvyrančios nežinios apie Jungtinės Karalystės (JK) išstojimą iš Europos Sąjungos.

Vykdomasis direktorius Anthony Browne'as (Entonis Braunas) sekmadienį išleistame straipsnyje rašė, kad bankai baiminasi, jog ES politikai sukurs kliūtis prekiauti su Britanija, siekdami sumenkinti Londono Sičio, šiuo metu pirmaujančio finansinio rajono, įtaką. Jie taip pat baiminasi, kad JK įsikūrusios finansų kompanijos praras teisę turėti verslą Bendrijoje.

A.Browne'as laikraštyje „The Observer“ rašė, kad bankininkų „rankos virpa virš perkėlimo mygtuko“. Anot jo, „daug mažesnių bankų planuoja persikelti prieš Kalėdas, o didesni bankai tikriausiai pradės tai daryti per pirmąjį kitų metų ketvirtį“.

A.Browne'as sakė, kad tarifai gali būti skausmingi ir Britanijai, ir ES, tačiau ekonominiai argumentai gali būti neveiksmingi aštrėjant abiejų pusių politinei retorikai.

Jo nuomone, šalių vyriausybės gali „bandyti pasinaudoti išstojimo iš ES derybomis ir pastatyti sienas palei Lamanšo sąsiaurį, kad padalintų Europos integruotą finansų rinką į dvi dalis ir ištrauktų darbo vietas iš Londono“.

Ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) vėl pakartojo, kad „Brexit reiškia Brexit“, tuo parodydama, kad jos vyriausybė nenori daryti nuolaidų, nors nori , kad Didžioji Britanija liktų vieningoje ES rinkoje.

Britų ministrai pabrėžė, kad šaliai reikia kontroliuoti imigraciją – bet tai prieštarauja ES laisvo judėjimo principui. ES lyderiai yra pasakę, kad nutraukus laisvą judėjimą, JK buvimas vieningoje rinkoje būtų neįmanomas.

Didžiosios Britanijos vyriausybė savo paskelbtame pareiškime tvirtina „puikiai suvokianti finansinių paslaugų sektoriaus reikšmę JK ekonomikai“ ir nurodo, kad britų pareigūnai „turi reikalingų išteklių geriausiam Jungtinei Karalystei sandoriui pasiekti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kas ES čigonynu pavertė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių