Baltieji rūmai nebereikalaus Izraelio ir Palestinos konflikto sprendinio

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai Izraelio vyriausybės vadovo Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) vizito išvakarėse leido suprasti, kad ketinama atsisakyti ne vieną dešimtmetį deklaruotos paramos dviejų valstybių sprendiniui Izraelio ir palestiniečių konflikte.

Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūnas antradienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos daugiau nebesieks diktuoti jokio galimo taikos susitarimo sąlygų, o palaikys tai, dėl ko tarpusavyje susitars abi konflikto šalys.

„Dviejų valstybių sprendinys, neužtikrinantis taikos, nėra tikslas, kurį norima pasiekti“, – sakė pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo pavardės.

„Tikslas yra taika – kaip dviejų valstybių sprendinys, jei to nori konflikto šalys, ar kokia nors kita forma, kaip pageidauja konflikto šalys“, – aiškino jis.

„Spręsti joms, mes neketiname diktuoti taikos sąlygų“, – pabrėžė Baltųjų rūmų pareigūnas.

Naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį Baltuosiuose rūmuose susitiks su B.Netanyahu, kuriam turėtų pareikšti apie savo norą padėti rasti konflikto sprendinį.

Palestina: JAV sprendimas – neatsakingas

Naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sprendimas atsisakyti ne vieną dešimtmetį deklaruotos paramos dviejų valstybių sprendiniui Izraelio ir palestiniečių konflikte yra neatsakingas ir neskatina taikos, trečiadienį pareiškė aukšto rango palestiniečių pareigūnas.

„Tai neturi prasmės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Palestinos išvadavimo organizacijos (PIO) vykdomojo komiteto narė Hanan Ashrawi (Hanan Ašravi).

„Tai nėra atsakinga politika ir nepadeda siekti taikos“, – pabrėžė ji.

„Jie negali tiesiog tai pasakyti ir nepateikti jokios alternatyvos“, – pridūrė H.Ashrawi.

Gazos Ruožą kontroliuojančio palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ atstovas spaudai sakė, kad pastarasis Baltųjų rūmų pareigūno pareiškimas „patvirtina, kad vadinamasis taikos procesas tėra iliuzija“.

„Hamas“, priešingai nei PIO, nepripažįsta Izraelio valstybės. Judėjimas vėl paragino palestiniečių vadovybę Vakarų Krante nesileisti į jokias derybas su Izraeliu.

Beveik penkis dešimtmečius visos JAV administracijos – tiek demokratų, tiek respublikonų – pasisakė už dviejų valstybių sprendinį Izraelio ir palestiniečių konflikte.

Praėjusį mėnesį prezidento pareigas pradėjęs eiti D.Trumpas tiesiogiai su palestiniečių vadovybe dar nesikalbėjo.

 JT vadovas: konflikto sprendinį reikia išsaugoti

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antonijus Guterišas) trečiadienį per spaudos konferenciją Kaire pareiškė, kad Izraelio ir Palestinos konflikto dviejų valstybių sprendinys turi būti išsaugotas.

„Viskas turi būti padaryta, kad ši galimybė išliktų“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Zinoma tegul patys sprendzia,o cia rasytojai komentaru ir politikos zinovai geriau padekit susitvarkyti Lietuvoj ,kad pilieciai nebegtu is valstybes ,i Izraeli visi nori gryzti ,o nebegti.

tikrieji

tikrieji portretas
tikrieji izrailio gyventojai yra palestinieciai zydai yra atklydeliai ir isispraude i arabu zemes per savo nagluma ir falsivuma

Izidorius

Izidorius portretas
Ar žinote kiek arabiškose valstybėse gali tilpti Izraeliu (kartu su Judeja, Samarija ir Gaza)? Egipte – tilptu 48 Izraeliu Sirijoje - tilptu 9 Izraeliai Irane - tilptu 79 Izraeliai Irake - tilptu 21 Izraelis Saudo Arabijoje - tilptu 103 Izraeliu Jordanijoje - tilptu 5 Izraeliai Ar žinote kad 22 arabiškose valstybėse gyvena 45 kartus daugiau žmonių nei 1 žydiškoje valstybėje – Izraelyje, o šių 22 arabišku valstybių teritorija net 500kartu didesne nei Izraelis, net 50% didesne nei visa ES!!!! ir tik 30% mažesne nei Rusija!!!! Ar ne manote kad arabams gana jau 22 valstybių??? LIETUVOJE TILPTU 3 IZRAELIAI !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių