Baltarusijos ir Rusijos kariai surengs bendras šešių dienų pratybas

  • Teksto dydis:

Rusijos oro desantininkai kovo pabaigoje pradės šešių dienų bendras pratybas su Baltarusijos specialiųjų pajėgų kariais šios šalies šiaurės rytinėje Vitebsko srityje, pirmadienį pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Ministerijos tinklapyje paskelbtame pranešime nurodoma, kad nuo kovo 30-osios iki balandžio 5-osios vyks Rusijos „oro desantininkų dalinių ir Baltarusijos Respublikos specialiųjų operacijų pajėgų bendros taktinės pratybos“.

Ministerija nurodė, kad per šiuos manevrus kariai mokysis vykdyti oro desanto operacijas, naudojant transporto lėktuvus Il-76 ir sraigtasparnius Mi-8. Taip pat bus surengtos šaudymo pratybos, naudojant desantininkų kovos mašinas BMD-2KU, minosvaidžius ir valdomąsias prieštankines raketas.

Šios Rusijos oro desantininkų pratybos užsienyje bus pirmosios 2017 metais, pažymėjo ministerija.

Šių metų rugsėjį Minskas ir Maskva surengs dideles strategines karines pratybas „Zapad 2017“, per kurias Baltarusijoje vyksiančiuose manevruose dalyvaus apie 3 000 Rusijos karių.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, šiais metais vyksiančiose pratybose „Zapad“ demonstratyviai rengiamasi karui su Vakarais. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas sakė, kad šie mokymai tikriausiai bus didžiausios kada nors vykusios pratybos prie Lietuvos sienų.

Žvalgyba „Zapad“ įvardija pagrindiniu iššūkiu Lietuvos nacionaliniam saugumui 2017 metais.

Anot pareigūnų, per anksčiau vykusias „Zapad“ pratybas treniruotasi okupuoti pietinę Lietuvos dalį, taip NATO valstybėms užkertant vienintelį sausumos kelią į Baltijos šalis. Rusija taip pat kaltinta nepateikusi realių skaičių apie šiose pratybose dalyvavusius karius ir techniką.

Pastarąjį kartą pratybos „Zapad“ vyko 2013 metais. Anot Maskvos ir Minsko, tąsyk pratybose dalyvavo apie 10 tūkst. karių.


Šiame straipsnyje: RusijaBaltarusijakariaipratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių