Baltarusijoje prieš protestą sulaikytas opozicijos lyderis

  • Teksto dydis:

Baltarusijos valdžia šeštadienį sulaikė vieną iš pagrindinių šalies opozicijos lyderių - prieš planuojamą protestą, tikriausiai siekiant atgrasinti žmones nuo dalyvavimo.

Vladimiras Nekliajevas iš Lenkijos vyko į Baltarusijos sostinę Minską, tačiau buvo sulaikytas pasienyje ir išvesdintas iš traukinio, naujienų agentūrai AFP teigė jo žmona.

„Dabar jis laikomas sulaikymo centre Breste“ , - sakė Olga Nekliajeva, paminėdama miestą pietvakarių Baltarusijoje netoli Lenkijos sienos.

Buvo planuojama, kad V.Nekliajevas kalbės opozicijos mitinge, kuris turi prasidėti 14 val. (13 val. Lietuvos laiku). Tai paskutinis iš visos virtinės renginių, nukreiptų prieš autoritarinį šalies prezidentą Aleksandrą Lukašenką.

Pastarosiomis savaitėmis mitinguose dalyvaudavo tūkstančiai žmonių, nesutinkančių su prieštaringai vertinamu „veltėdžių“ mokesčiu, kurį turi mokėti mažiau kaip šešis mėnesius per metus dirbantys žmonės. Šalį krečiant ekonominiam nuosmukiui, augantys protestai, regis, neramina Baltarusijos vyriausybę.

Prieš šeštadienio mitingą buvo areštuota ne viena dešimtis asmenų, valstybinė televizija pranešė apie esą aptiktus ginklus, o į Baltarusijos sostinės gatves pirmąkart per keletą dešimtmečių išėjo automatais ginkluota policija.

Vykti į protestą iš provincijos ketino daug žmonių. Baltarusijos geležinkelio monopolį turinti bendrovė naktį į šeštadienį dėl tariamų „techninių darbų“ kelioms valandoms buvo sustabdžiusi bilietų prekybą internetu.

Minsko pareigūnai vėlų penktadienio vakarą įspėjo protestuotojus, kad planuojama demonstracija ir mitingas centrinėje aikštėje bus neteisėti.

Tuo tarpu nepriklausomas Baltarusijos laikraštis „Naša Niva“ pranešė, kad buvo įsilaužta į opozicijos lyderio Mikolos Statkevičiaus ir jo žmonos Marinos Adamovič paskyras socialiniame tinkle „Facebook“.

M.Statkevičiaus paskyra „Facebook“ šeštadienį neveikia. Oficialiame jo tinklalapyje vėlai penktadienį buvo paskelbta, kad „mitingas atšauktas“, bet jo rėmėjai mano, kad ši žinia yra netikra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanimideg

Sanimideg portretas
I Sibira, i gulaga is kart su Euronacifasistus!

Copy D

Copy D portretas
O tas opozicijos lyderis, kas ji paskyre tuo lyderiu ? Kiek jis uzdirba ir ka dirba ? Is ko is gyvena ? Uz kokius pinigus keliauja po uzsienius ? O jeigu truputi teks pasedeti, nieko tokio, matomai toks jo darbas. Nemanau, kad vakarams pavyks sukelti panasu maidana Baltarusijoje. Lukasenka tvirtas prezidentas. Jis kaip musu Paksas megsta, kad visada butu tvarka. Batka zino, kad jei nebus tvarkos, tai gali atsirasti bardakas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių