Baltarusija skelbia bevizį režimą visai ES, JAV, kitoms šalims

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasirašė įsaką dėl bevizės tvarkos atvažiuojantiems ir išvažiuojantiems užsienio piliečiams, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

„Dokumentu nustatoma bevizė tvarka įvažiuoti į Baltarusiją ne ilgiau kaip 5 paroms per valstybinės sienos perėjimo punktą „Nacionalinis Minsko oro uostas“ 80 valstybių piliečiams“, – sakoma įsake.

„Šis įsakas taikytinas 39 Europos šalims, tarp jų ir visai Europos Sąjungai, taip pat Brazilijai, Indonezijai, JAV, Japonijai ir kitoms valstybėms“, – nurodė spaudos tarnyba.

Pasak jos, pirmiausia tai migracijos požiūriu palankios šalys, strateginės Baltarusijos partnerės ir valstybės, kurios vienašališkai yra nustačiusios bevizį režimą Baltarusijos piliečiams.

Naujosios taisyklės apima ir tokią kategoriją, kaip Latvijos nepiliečiai ir Estijos asmenys be pilietybės.

„Dokumentu siekiama suaktyvinti verslininkų, turistų, privačių, piliečių pasus turinčių asmenų keliones; jis nebus taikomas oficialiai atvykstantiems užsieniečiams, – diplomatiniai, tarnybiniai, specialūs ir kiti jiems priskirtini pasai nebus priimami domėn“, – pažymima pranešime.

Spaudos tarnyba paaiškino, kad įvažiuojantieji pagal bevizę tvarką turės pateikti galiojantį pasą arba kitą jį pakeičiantį dokumentą važiavimui į užsienį, pinigų (kiekvienai buvimo dienai tokią sumą užsienio valiuta arba Baltarusijos rubliais, kuri prilygtų ne mažiau kaip dviem baziniams dydžiams = Br46), Baltarusijoje galiojantį medicinos draudimo polisą ne mažiau kaip 10 tūkst. eurų sumai.

„Minima bevizio judėjimo tvarka netaikoma asmenims, atvykstantiems į Baltarusiją oro transportu iš Rusijos, taip pat ketinantiems išskristi į Rusijos oro uostus (šie reisai laikomi vidiniais, ir pasienio kontrolė jiems neatliekama)“, – dar pridūrė spaudos tarnyba.

Įsakas įsigalios per mėnesį nuo jo paskelbimo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintautas

Gintautas portretas
Kiek supratau tai cia tik lektuvu skrendant be vizu, okitais atvejais vizu reikes.

Petras

Petras portretas
Na batka uzlenke burta, idomu kaip bus realiai :)

Anonimui

Anonimui portretas
Jei Baltarusijoj kaip tu sakai toks nuostabus gyvenimas tai kodel negyveni ten?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių