Baltarusija neigia ketinimus uždrausti žuvų produktų importą iš Latvijos ir Estijos

  • Teksto dydis:

Baltarusija neigia ketinimus Rusijos pavyzdžiu uždrausti žuvų produktų importą iš Latvijos ir Estijos.

„Mes ir toliau importuosime žuvų produktus iš Latvijos bei Estijos, tačiau tik savo reikmėms. Į Rusiją perdirbtų latviškas ar estiškų žuvų produkcijos netieksime“, – agentūrai „Belta“ pareiškė Baltarusijos žemės ūkio ir maisto viceministras Vasilijus Pivovarovas, komentuodamas Rusijos veterinarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) pranešimą.

Jis pabrėžė, jog Baltarusijos žemės ūkio ir maisto ministerija prieš kelis mėnesius uždraudė šalies įmonėms į Rusiją eksportuoti iš Latvijos ar Estijos įsivežtą žuvų produkciją.

„Nuo rugsėjo šis apribojimas buvo sugriežtintas – Rusijos rinkai uždrausta tiekti bet kokią žuvų produkciją, kuri pagaminta iš latviškos ar estiškos žaliavos“, – sakė V.Pivovarovas.

Kaip skelbė agentūra „Interfax“, V.Pivivarovas po susitikimo trečiadienį Maskvoje su Rusijos veterinarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) direktoriaus pavaduotoju Jevgenijumi Nepoklonovu pareiškė, jog Baltarusija netrukus gali uždrausti žuvų produkcijos importą iš Latvijos ir Estijos.

Anot „Rosselchoznadzor“, Rusijai uždraudus bet kokios žuvų produkcijos importą iš Latvijos ir Estijos, ji sėkmingai tiekiama per Baltarusiją. Per keturis šio embargo galiojimo mėnesius iš Baltarusijos į Rusiją įvežta 1321 tona latviškos ir 3398 tonos estiškos kilmės žuvų produkcijos.

Rusija birželio pradžioje uždraudė importuoti bet kokią latvišką ir estišką žuvų produkciją dėl, pasak „Rosselchoznadzor“, šiuose produktuose aptiktų pavojingų medžiagų. Žuvų ir jų produktų, išskyrus konservus, tiekimas iš Europos Sąjungos draudžiamas nuo pernai rugpjūčio pagal Maskvos paskelbtą embargą vakarietiškiems maisto produktams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių