Baltarusija planuoja kurti kompaktišką ir mobilią kariuomenę

  • Teksto dydis:

Baltarusijos gynybos ministras Andrejus Ravkovas pareiškė, kad jo šalis iki 2020 metų sukurs kompaktišką ir mobilią kariuomenę, gebančią susidoroti su naujais iššūkiais ir grėsmėmis.

„Išsikėlėme pagrindinį tikslą iki 2020-ųjų sukurti kompaktišką, mobilią, puikiai parengtą ir gerai aprūpintą kariuomenę, gebančią susidoroti su naujais iššūkiais ir grėsmėmis, įskaitant vadinamąsias hibridines grėsmes“,– sakoma laikraščio „SB. Belarus segodnia“ ketvirtadienį paskelbtame A.Ravkovo interviu.

„Kaip rezultatą matome išaugusią ginkluotųjų pajėgų kovinę galią, kai buvo padidintas kovinis komponentas ir atsisakyta nereikalingų struktūrų, pasirinktinai būdu pereinama prie naujų ginklų ir karinės technikos kompleksų, suteikiamas prioritetas valdymo, žvalgybos, informacinio karo, radioelektroninių kovos priemonių bei priešlėktuvinės gynybos sistemoms, raketinėms pajėgoms ir artilerijai, taip pat specialiųjų operacijų pajėgoms“, - pažymėjo ministras.

Kalbėdamas apie Baltarusijos kariuomenės optimizaciją, A.Ravkovas pabrėžė, kad tai yra planuojamas nuolatinės adaptacijos prie šiuolaikinių sąlygų procesas, o ne tiesiog apkarpymas, kaip dažnai manoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal paprasčiausiai?

gal paprasčiausiai? portretas
Išmes visus maskolius iš kariuomenės, kurie ten dabartinėje visiškai dominuoja? Gal sukurs, kad ir "sovokinę" , bet vis tik gudišką kariuomenę iš gudų, kokia kalba jie bekalbėtų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių