B. Sandersas palaiko H. Clinton tik dėl to, kad sustabdytų D. Trumpą

Spaudžiamas Demokratų partijos lyderių senatorius Bernie Sandersas iš Vermonto pagaliau paskelbė, kad rinkimuose balsuos už Hillary Clinton, taip išreikšdamas palaikymą jai kovoje su Donaldu Trumpu.

Jau kelias savaites senatorius jautė spaudimą, kad neišreiškia paramos nominaciją užsitikrinusiai H. Clinton, tačiau dabar MSNBC televizijai jis pareiškė, kad darys viską, kad sustabdytų tragediją. Neigiamo požiūrio į D. Trumpą jis neslepia jau seniai.

„Kai pagalvoji – kiek sunkumų patyrė mūsų šalis per kelis šimtus metų. Kovojom prieš rasizmą, seksizmą, o šio vyruko kertinė kampanijos vertybė yra fanatizmas. Jis įžeidinėja meksikiečius, lotynų amerikiečius, moteris, afroamerikiečius“, – sako B. Sandersas.

Kai B. Sandersas, apsiskelbęs demokratų socialistas, paskelbė, kad kandidatuos į prezidento postą daugelis tikėjosi, kad jo kampanija bus tik simbolinė. Tačiau jo idėjos subūrė žmones į atskirą judėjimą, kuris reikalavo keisti esamą situaciją šalyje.

Rinkimų pradžioje jis skelbė kovosiantis su pajamų nelygybe, padarys sveikatos apsaugą prieinamą visiems, taip pat aukštąjį mokslą padarys pigesnį.

B. Sandersas buvo pašiepiamas žiniasklaidos dėl savo išvaizdos, taip pat dėl to, kad pajamų nelygybės kalbą jis sakė šalia jachtų regatos. Tačiau žmonės juo tikėjo, nes jis paaukojo rekordinį skaičių mažų piniginių aukų.

B. Sandersas privertė vieną žinomiausių politinių figūrų – H. Clinton – Jungtinėse Valstijose kaip reikiant paplušėti, kad užsitikrintų demokratų partijos nominaciją. Tačiau dabar, kai H. Clinton užsitikrino ją, B. Sandersas jai išreiškia paramą tam, kad pavyktų sustabdyti, jo akimis, didžiausią grėsmę Jungtinėms Valstijoms – D. Trumpą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
JAV matote ką išrinko prezidentu Islandijoje ? Tokių žmonių reikia ir JAV prezidentuose kurie nėra buve politikoje tačiau gerai ją žino dėl išsimokslinimo ! Kas dabar yra siūloma per prezidento rinkimus, tai yra purvas kuris labai tepa !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių