B. Obama telefonu pasveikino P. Porošenką su pergale Ukrainos prezidento rinkimuose

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį su pergale pasveikino išrinktąjį Ukrainos prezidentą Petro Porošenką ir pasiūlė Jungtinių Valstijų paramą jam, siekiančiam suvienyti savo šalį, pranešė Baltieji rūmai.

Konditerijos magnatas P.Porošenka, laimėjęs sekmadienį vykusius rinkimus, pažadėjo sutriuškinti maištą sukėlusius prorusiškus separatistus Ukrainos rytuose po Krymo aneksijos, kurią surengė Rusija.

Baltųjų rūmų pranešime sakoma, kad B.Obamas pasveikino P.Porošenką ir pasiūlė „visišką Jungtinių Valstijų paramą jam, siekiančiam suvienyti ir plėtoti savo šalį“.

B.Obama „pabrėžė, kaip svarbu sparčiai vykdyti reformas, kurių reikia, kad Ukraina būtų suvienyta ir ekonomika būtų plėtojama, sukurtas patrauklus investicinis klimatas, veiktų skaidri ir atskaitinga vyriausybė, kuri reaguotų į visų ukrainiečių rūpesčius ir lūkesčius“, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Abu lyderiai sutarė pratęsti pokalbį, kai B.Obama kitą savaitę lankysis Europoje, nurodė Baltieji rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
gal teisingiau būtų pasveikinti Obamą su pergale?

mizantropas

mizantropas portretas
teisingai, gerai, kad pasveikino, taip ir turi būti, o kremliaus parankiniai vis dar tikisi stebuklo, tikri vištapročiai, geriau grįžkit atgal į kremlių ir tūnokit tenai, kitos išeities jums, mėšliniams ir beraščiams, nėra.

sokoladas

sokoladas portretas
sokoladinis berniukas pasveikino sokoladini karaliu , kistels viens kitam i sokolada
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių