B. Obama telefonu pasikalbėjo su Saudo Arabijos karaliumi

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) trečiadienį telefonu pasikalbėjo su Saudo Arabijos karaliumi Abdullah (Abdula), tarėsi su savo nacionalinio saugumo vadais bei patarėjais žvalgybos srityje, – visa tai vyko artėjant skelbtai jo kalbai apie „Islamo valstybės“ grupuotę.

B.Obama, paskambinęs karaliui Abdullah iš Ovaliojo kabineto, pabrėžė Saudo Arabijos kaip tarptautinės koalicijos potencialios narės vaidmenį; B.Obama siekia sutelkti tarptautinę koaliciją kovai su minėtąja džihadistų grupuote.

JAV prezidento skambutis buvo prieš numatytą šįvakar 21 val. (4 val. ketvirtadienį Lietuvos laiku) jo kalbą apie naują strategiją „Islamo valstybės“ atžvilgiu ir prieš valstybės sekretoriaus Johno Kerry (Džono Kerio) vizitą į Saudo Arabiją.

B.Obama taip pat sušaukė savo karo tarybą vadinamajame Situacijų kabinete Baltuosiuose rūmuose. Pasitarime dalyvavo viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), gynybos sekretorius Chuckas Hagelis (Čakas Heigelis), kariškių ir žvalgybos agentūrų vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių