B. Obama susirūpinęs: D. Trumpas smukdo JAV reputaciją

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį perspėjo, kad 2016-ųjų lenktynės dėl Baltųjų rūmų kenkia Amerikos įvaizdžiui užsienyje, o aštri kampanijos retorika gali sužlugdyti pasiekimus, padarytus per jo kadenciją.

Peikdamas „vulgarią ir priešinančią retoriką“, skleidžiamą pretendentų, norinčių perimti jo postą, B.Obama sakė abiejų pagrindinių partijų įstatymų leidėjų grupei, kad „taip pat reikia pagalvoti apie Amerikos įvaizdį“.

„Pasaulis kreipia dėmesį į tai, ką sakome ir darome, – B.Obama sakė skelbdamas Šv.Patriko dienos pareiškimą kartu su viešinčiu Airijos premjeru. – Kodėl norėtume matyti tą įvaizdį suteptą?“

Šis pasisakymas buvo naujausias B.Obamos mėginimas sudrausminti lenktynių dėl Baltųjų rūmų dalyvius ir papriekaištauti dėl respublikonų kampanijos favorito Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) populistinės retorikos.

Privačiuose susitikimuose užsienio diplomatai dažnai klausinėja JAV pareigūnų ir apžvalgininkų apie D.Trumpo iškilimą.

D.Trumpo pažadas atsitverti nuo Meksikos ir priversti tą šalį sumokėti už tokios tvoros statybas jau išprovokavo piktų atsiliepimų.

Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Njetas) prilygino milijardieriaus nekilnojamojo turto magnato pareiškimus su Adolfo Hitlerio ir Benito Mussolini (Benito Musolinio) retorika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
aisku kad i jav auksciausia kede be pinigu cinisko izulumo ir smeizto nepakliusi kas ir daroma juk tai jav kur viskas leidziama o /kaubojams/ tas genuose uzsilike gyventi gerai kitu saskaita o kad kedeje sedejo juodaodis tai buvo padaryta del ivaizdzio /demokratija/ bet vis tiek policajai saude negrus dargi ju vaikus tai kas dabar bus nezinia bet pripazinkim kad yra 3 Amerikos tai vyraujantieji baltieji raudonieji buve seimininkai ir juodieji buve vergai ir tai tiesa kad 1 kito nekencia uztat ypac ginkluoti ir ta 'demokratija/ sukurta per prievarta ant zmoniu kaulu ir vadina save laisva salim ir nori diktaturos visam pasauly bet yra dar geltonieji kurie ir kelia gresmeuztat paleistas /dzinas/ tai musulmonu /pabegeliai/

o kas

o kas portretas
O kokie obamos pasiekimai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių