B. Obama pasveikino D. Trumpą ir pakvietė jį į Baltuosius rūmus

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) trečiadienį paskambino išrinktajam prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), kad pasveikintų jį su pergale ir pakviestų ketvirtadienį pasikalbėti Baltuosiuose rūmuose.

B.Obama taip pat paskambino Hillary Clinton (Hilari Klinton), savo buvusiai valstybės sekretorei ir kolegei demokratei, kad išreikštų savo „žavėjimąsi stipria kampanija, vykdytą visoje šalyje“, sakoma Baltųjų rūmų atstovo Josho Earnesto (Džošo Ernesto) pareiškime.

Vėliau trečiadienį prezidentas turėtų paskelbti pareiškimą apie rinkimų rezultatus, kurie sukrėtė visą Ameriką ir pasaulio rinkas.

Pirmasis juodaodis Amerikos prezidentas B.Obama, kurio 2008 metų istorinė kampanija priklausė nuo susiskaldžiusios šalies suvienijimo, Baltuosiuose rūmuose planuoja aptarti, „kokius žingsnius kaip šalis galime žengti, kad susiburtume po šio įnirtingo rinkimų sezono“, sakė J.Earnestas.

Kalbėdamiesi ketvirtadienį B.Obama ir D.Trumpas, kažkada vadovavęs judėjimui, kurio nariai reiškė abejones dėl B.Obamos gimimo vietos ir jo teisės būti prezidentu, turi aptarti prezidento įgaliojimų perdavimą.

„Sklandaus valdžios perdavimo užtikrinimas yra vienas pagrindinių prioritetų, kuriuos prezidentas nustatė metų pradžioje, ir susitikimas su išrinktuoju prezidentu yra kitas žingsnis“, - pridūrė J.Earnestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tom

Tom portretas
Nori parodyti trumpui subinę,i kuria reiks spirti ji lauk,reik susitarti,kad skaudžiai nebūtu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių