B. Obama paskutinį kartą pabuvojo Ovaliajame kabinete

  • Teksto dydis:

Iš posto pasitraukiantis JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) penktadienį paskutinį kartą išėjo iš Ovaliojo kabineto, ruošdamasis dalyvauti savo įpėdinio Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) inauguracijai.

Į Ovalųjį kabinetą B. Obama užėjo nešdamas laišką, kurį padėjo ant Rezoliucijų stalo – XIX šimtmetyje Britanijos karalienės Victorijos (Viktorijos) dovanos, pagamintos iš britų Arkties tyrimų laivo „HMS Resolute“ medienos.

Tokia yra pasitraukiančio iš posto prezidento tradicija – palikti asmenišką laiką savo įpėdiniui.

Kai B. Obama ėjo Vakarų sparno kolonada ir buvo paklaustas, ar jaučia nostalgiją, jis atsakė: „Žinoma.“

Paprašytas tarti paskutiniuosius žodžius Amerikos žmonėms, prezidentas ištarė „Ačiū jums.“

Netrukus B. Obama jau pasitiko D. Trumpą su žmona ir nuėjo išgerti rytmečio arbatos, prieš išvykdami į Kapitolijų, kur vyks naujojo lyderio inauguracijos ceremonija.

„Bus sunkių momentų“

Kai B. Obama prieš aštuonerius metus atvyko į Baltuosius rūmus užimti Ovaliojo kabineto, jis rado savo pirmtako George'o W. Busho (Džordžo V.Bušo) laišką.

„Tik labai nedaugeliui yra tekusi garbė patirti atsakomybę, kurią dabar jaučiate. Tik labai nedaugelis yra pajutę šio momento jaudulį ir iššūkius, su kuriais susidursite jūs“, – sakoma laiške.

„Bus sunkių momentų. Kritikai širs. Jūsų „draugai“ jus nuvils. Tačiau turėsite Visagalį Dievą, kuris jus paguos, šeimą, kuri jus myli, ir šalį, kuri susitelks dėl jūsų – taip pat ir mane“, – rašė jo pirmtakas.

„Kad ir kas nutiks, jūs būsite įkvėptas žmonių, kuriems dabar vadovaujate, būdo ir užuojautos“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių