B. Obama per paskutinę spaudos konferenciją įspėjo D. Trumpą

  • Teksto dydis:

Po aštuonerių metų darbo prezidento postą paliekantis Barackas Obama (Barakas Obama) trečiadienį pažadėjo, kad netylės, jei Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) savo veiksmais kels pavojų pamatinėms JAV vertybėms, ir patikino amerikiečius, kad „mums viskas bus gerai“.

B.Obama per paskutinę savo spaudos konferenciją ir viešą pasirodymą prieš penktadienį įvyksiančią D.Trumpo inauguraciją sakė, kad atsitraukia, tačiau blogiausiu atveju grįš į politinę areną.

„Noriu šiek tiek užsiimti rašymu, noriu ramybės ir negirdėti savęs tiek daug kalbant. Noriu leisti brangų laiką su savo mergaitėmis“, – sakė 55 metų B.Obama.

Tačiau, kaip pridūrė kadenciją baigiantis prezidentas, bet kokie mėginimai vykdyti sistemingą diskriminaciją, suvaržyti balsavimo teises, trukdyti žiniasklaidai ar persekioti jaunus migrantus, paskatins jį prabilti.

„Esama skirtumo tarp normalaus politikos funkcionavimo ir tam tikrų klausimų ar tam tikrų momentų, kai, manau, gali kilti pavojus mūsų pamatinėms vertybėms“, – pažymėjo jis.

Rinkimų kampanijos metu D.Trumpas žadėjo tapęs prezidentu uždrausti musulmonams įvažiuoti į Jungtines Valstijas ir deportuoti milijonus nelegalių imigrantų, nemaža dalis kurių yra seniai šalyje gyvenantys lotynų amerikiečiai.

D.Trumpo šaiži retorika po pergalės rinkimuose ir kontrastas tarp jo pareiškimų ir liberalios B.Obamos aštuonerių metų darbotvarkės kai kam buvo tarsi šaltas dušas.

„Dirbti vienas negali“

D.Trumpo šalininkai neslepia euforijos, kad pagaliau politiniai reikalai Vašingtone galbūt nebebus tvarkomi kaip paprastai. Tuo tarpu jo kritikams neramu dėl nepastovaus ir valdžia dar nepatikrinto valstybės lyderio.

Visos šios aplinkybės paskutinei prezidento spaudos konferencijai – renginiui, tradiciškai pasižyminčiam malonia ir ramia atmosfera – suteikė papildomos politinės reikšmės.

B.Obama demonstravo ryžtą ir tvirtumą.

„Daviau jam savo geriausią patarimą“, – sakė jis, apibūdindamas savo pokalbius su išrinktuoju prezidentu.

„Galiu jums pasakyti – būtent tai pasakiau ir jam – kad tai yra tokios svarbos darbas, kad negali dirbti jo vienas. Esi labai smarkiai priklausomas nuo komandos“, – sakė B.Obama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
obama pats pasakė,kad jis pats didžiausias gaidys amerikos vištydėje

Anonimas

Anonimas portretas
amerikieciai50% isileide juodukus I baltus rumus labia apgailestauja. baiges kadencija neturi ka pasakyti [taip ir savo saliai nieko nenuveike plasnojo su juodukem dukromis pries objektyvus o jo kalba---tai kalba sau paciam gero kelio zmogau! pasakyk aciu baltiesiems!! kad jie padejo tau uzkopti I "OLIMPA"""

Anonimas

Anonimas portretas
juodas šūdas baltą šikėja mokina šikt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių