B. Obama Estijoje žada patvirtinti įsipareigojimus NATO sąjungininkų gynybai

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sako, kad per susitikimą su Baltijos šalių vadovais Estijoje kitą savaitę patvirtins tvirtą įsipareigojimą NATO sąjungininkų gynybai.

„Estijoje aš patvirtinsiu tvirtą įsipareigojimą mūsų NATO sąjungininkų gynybai“, - ketvirtadienį per spaudos konferenciją Vašingtone sakė B.Obama.

JAV prezidentas kartu pabrėžė, kad amerikiečiai neketina teikti karinės paramos Ukrainai, kuri nėra NATO narė, tačiau siekia sutelkti tarptautinę bendruomenę daryti ekonominį ir politinį spaudimą Rusijai.

„Nesiimame karinių veiksmų išspręsti Ukrainos problemą“, - sakė B.Obama.

JAV vadovas sąmoningai nevadino Rusijos veiksmų „invazija“, net ir paklaustas apie šią savoką žurnalistų, o naudojo švelnesnį „įsibrovimo“ (angl. incursion) terminą. Lietuva Rusijos veiksmus ketvirtadienį pavadino „akivaizdžia karine Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų invazija į Ukrainos teritoriją“

B.Obama su Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentais Taline susitiks kitą trečiadienį, prieš pat NATO viršūnių susitikime Velse, kur ketinama tartis dėl papildomų saugumo priemonių Rytų Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Serioga

Serioga portretas
pidorok...

Brikas

Brikas portretas
1990 m Sovietų Sąjunga subankrutavo, nes neatlaikė šaltojo karo naštos, sukišusi visus resursus į ginklavimosi varžybas, nebeturėjo kuo išmaitinti liaudies. Dabar Rusija jau nebėra pasaulinė galybė. Savo lėktuvų nepasigamina, skraido Boingais. Neprasimaitina , beveik pusę viso maisto importuoja už naftos ir dujų dolerius. Neturi savo bankinės sistemos, rublis nėra konvertuojama valiuta, Rusija priklauso nuo tarptautinių bankų kreditų. Netgi rusų mokėjimo kortelės eina per tarptautinius atsiskaitymo centrus (Visa, Mastercard, Maestro). Drąsūs prieš Ukrainą, kurios kariuomenė daugelį metų buvo ardoma rusams parsidavusių generolų. Sėkmingos Putino politikos dėka Rusija save apsupo priešiškų valstybių žiedu. Netgi drauginga Kazachija ir ta prabilo apie siekį ginti savo nepriklausomybę nuo Rusijoa. Lieka vienintelis Lukašenka, bet ir tas stato paminklą kunigaikščiui Algirdui.

To kritikui

To kritikui portretas
Lietuva tai nors burba...o juk daugelis tai tyli!!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių