B. Obama apdovanojo viceprezidentą J. Bideną Laisvės medaliu

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ketvirtadienį apdovanojo viceprezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) garbingiausiu JAV civiliniu apdovanojimu – už tai, kad jis yra „neeilinis žmogus, sukuręs neeilinę karjera valstybės tarnyboje“.

Iki ašarų sujaudintas J.Bidenas Prezidento laisvės medaliu buvo apdovanotas per kadenciją baigiančio viceprezidento garbei surengtą ceremoniją Baltuosiuose rūmuose.

B.Obama sakė, kad J.Bidenas apdovanojamas už „tikėjimą amerikiečiais, meilę šaliai ir ilgą tarnybą, kuri išliks ištisas kartas“.

J.Bidenas savo ruožtu padėkojo savo žmonai ir vaikams už jų paramą per visą jo karjerą ir pagyrė B.Obamos šeimą už atsidavimą šaliai ir tarnybai.

„Keliavau kartu su nepaprastu žmogumi, kuris darė nepaprastus dalykus“, – sakė jis.

Prieš įteikdamas savo viceprezidentui apdovanojimą, B.Obama sakė, kad suteiksiąs internetui paskutinę galimybę pajuokauti apie jųdviejų „tvirtą vyrišką draugystę“. Jis pavadino J.Bideną „geriausiu įmanomu pasirinkimu ne tik man, bet ir Amerikos žmonėms“.

JAV prezidentas pagyrė „J.Bideno širdį“, išvardijo žmones, kurie darė šiam politikui įtaką – nuo vienuolių, kurios mokė jį pradinėje mokykloje, iki jo kolegų Senate ir politiko tėvų.

Pažymėjęs, kad J.Bideno karjera „toli gražu nesibaigė“, B.Obama sakė, kad jo viceprezidentas tęs savo darbus JAV ir užsienyje.

Prestižinis Prezidento laisvės medalis yra skiriamas už pasiekimus ir indėlį į JAV nacionalinius interesus, saugumą, kultūrą, taiką ir filantropiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių