B. Netanyahu varžovai pripažino pralaimėjimą Izraelio parlamento rinkimuose

  • Teksto dydis:

Trečiadienį partijų bloko „Kahol Lavan“ lyderiai - buvęs Izraelio generalinio štabo vadovas Benny`is Gantzas ir buvęs ministras Yairas Lapidas - pripažino savo pralaimėjimą šalies parlamento rinkimuose.

Šis centristų susivienijimas buvo pagrindinis Benjamino Netanyahu partijos „Likud“ varžovas kovoje dėl premjero posto.

„Mes nelaimėjome šiame raunde, bet mes turime priemonių pergalei kitame raunde. Būdami opozicijoje, mes paversime „Likud“ gyvenimą pragaru“, - cituoja Y. Lapidą Izraelio valstybinis radijas „Kan“. „Mes pasiekėme puikų rezultatą. Mes sudarėme realią alternatyvą vyriausybei“, - sakoma radijo stoties cituojamame B. Gantzo pareiškime.

Antradienį Izraelyje buvo surengti parlamento rinkimai. Suskaičiavus 97 proc. balsų, ministras pirmininkas B. Netanyahu iš esmės užsitikrino pergalę dėl dešiniųjų ir religinių partijų bloko pranašumo - jos kartu gauna Knesete 65 iš 120 vietų. Šiaip jau partija „Likud“ ir jos pagrindinis varžovas „Kahol Lavan“ beveik susilygino pagal balsų skaičių ir, „Kan“ duomenimis, šiuo metu gauna Knesete po 35 vietas.

B. Netanyahu varžovams pripažinus savo pralaimėjimą, Izraelio prezidentui Reuvenui Rivlinui iš esmės nebelieka kito pasirinkimo kaip pasiūlyti B. Netanyahu sudaryti koaliciją ir vėl vadovauti ministrų kabinetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių