B. Netanyahu: pasaulis negali prašyti Izraelio laukti

Tarptautinė bendrija negali prašyti Izraelio toliau laukti ir nesiimti veiksmų prieš Iraną, jeigu nenubrėžia ribų Teheranui dėl jo branduolinės programos, antradienį sakė izraeliečių premjeras Benjaminas Netanyahu.

„Pasaulis sako Izraeliui: “Lauk, laiko dar yra„. O aš sakau: “Ko laukti? Iki kada laukti?" - sakė premjeras.

„Tie tarptautinėje bendrijoje, kurie atsisako nubrėžti raudonas linijas Iranui, neturi moralinės teisės uždegti raudoną šviesą Izraeliui“, - sakė jis anglų kalba per susitikimą su savo kolega iš Bulgarijos Boiku Borisovu.

Diplomatija ir sankcijos nesuveikė, ir Iranas vis tiek toliau siekia savo tikslo pasigaminti branduolinių ginklų, sakė B.Netanyahu.

„Faktas tas, kad su kiekviena praeinančia diena Iranas vis labiau priartėja prie atominių bombų. Jeigu Iranas dabar žino, kad jokios raudonos linijos nėra, jei Iranas žino, kad nėra jokio termino, ką jis darys? - kalbėjo Izraelio premjeras. - Kaip tik tai, ką ir daro: jis toliau, be jokio įsikišimo, eina branduolinių ginklų pajėgumų ir, nuo čia, branduolinių bombų įsigijimo link“.

Per pastarąją savaitę Izraelio lyderis ne kartą akcentavo būtinybę nubrėžti „aiškią raudoną liniją“ Iranui, kad būtų išvengta karo.

Izraelis, kuris vienintelis Artimuosiuose Rytuose turi branduolinį arsenalą, nors to ir neskelbia, sako, kad branduolinis Iranas reikštų grėsmę pačiam žydų valstybės egzistavimui, ir neatmeta prevencinio karinio smūgio Iranui tikimybės.


Šiame straipsnyje: IzraelisIranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių