B. Nemcovo atminimo eisenoje ‒ tūkstantinė minia

  • Teksto dydis:

Maskvos centre sekmadienį apie penki tūkstančiai žmonių dalyvavo eisenoje opozicijos politikui Borisui Nemcovui atminti, pranešė sostinės policija. Eisenos rengėjai minėjo dešimtis tūkstančių dalyvių.

„VRM Vyriausiosios valdybos Maskvoje pareigūnai ir Rusijos gvardijos kariai užtikrina viešąją tvarką ir saugumą per eiseną Maskvoje“, – sakė policijos spaudos tarnybos atstovas.

Tuo tarpu naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas matė, kaip partijos PARNAS pirmininkui Michailui Kasjanovui nepažįstamas žmogus veidą aptaškė vadinamąja „zelionka“ (tai Rusijos populiarus antiseptinis skystis briliantinė žaluma).

Incidentas įvyko prieš pradedant eiseną. Pirmoje kolonos eilėje buvusį M. Kasjanovą pareigūnai nusivedė į šalį, bet netrukus paleido, ir jis jau žengė eisenoje žaliai aptaškytu veidu.

N. Kasjanovas žurnalistams sakė, kad renginio dalyvių buvo kelios dešimtys tūkstančių.

Panašios eisenos B. Nemcovui pagerbti surengtos Sankt Peterburge, kur Marso lauke vyko ir mitingas, bei Novosibirske. Numatyti minėjimo renginiai ir virtinėje Pavolgio miestų.

Leidimo nedavė

Nors Sankt Peterburgo valdžia leidimo šiai eisenai nedavė, policija jai netrukdė, priešaky jos stabdė transporto eismą.

Marso lauke apie 14 va. 30 min. (13 val. 30 min. Lietuvos laiku) prasidėjusiame mitinge kalbėjo Įstatymų leidybos asamblėjos nariai Borisas Višnevskis ir Maksimas Reznikas, taip pat organizacijos „Atviroji Rusija“ koordinatorius Andrejus Pivovarovas.

Mitingo dalyviai laikė Rusijos, Ukrainos, Lietuvos, LGBT judėjimo ir kai kurių politinių partijų vėliavas.

B. Nemcovas buvo nušautas 2015 metų vasario 27-osios vakarą ant tilto per Maskvos upę visai šalia Kremliaus, kai ėjo namo.

Šis šalį ir pasaulį sukrėtęs nusikaltimas buvo didžiausio atgarsio sulaukęs Kremliaus kritiko nužudymas nuo prezidento Vladimiro Putino atėjimo į valdžią 2000 metais.

Nors penki vyrai buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl numanomos užsakomosios žmogžudystės įvykdymo, B. Nemcovo šeima ir šalininkai sako, kad nusikaltimo pėdsakai veda prie daug aukštesnio rango pareigūnų Čečėnijos respublikoje, ir skundžiasi, kad nužudymo užsakovai išsisuko nuo teisingumo.


Šiame straipsnyje: MaskvaeitynėsBorisas Nemcovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ananistui(žemiau)-

ananistui(žemiau)- portretas
tu iškrypėli, esi tikriausias landsberginis su fasisto putino perplauti smegenim. Kacapu gimęs, burlioku ir liksi, suknistas skeltanagi.

Anonimas

Anonimas portretas
landzberginis tu nuopisa,tu save skaitai už žmogų,o aš tave laikau už gyvulio išsigimėlį

tam apačioj-

tam apačioj- portretas
O ko tu durneli tiekėjais? Ruskyne 80% idiotu, fasisto putino propagandos perplautom smegenim, jiem rupi tik degtinės bonke, raugintas agurkas ir ką per TV rodo. Bet viskam yra pradžia, valdžia ruskyne vistiek keisis, vėliau ar anksciau, ir nuo tokiu skystagalvių kaip tu nieko nepriklauso.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių