B. Clintono palaikymas žmonai: ji yra geriausia pokyčių šauklė

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) antradienį paragino amerikiečius atmesti dešimtmečius trunkantį politinį puolimą ir lapkritį išrinkti į Baltuosius rūmus „tikrąją“ Hillary Clinton (Hilari Klinton), o ne respublikonų skleidžiamą „karikatūrinį“ jo žmonos įvaizdį.

„Po šimts, ji yra geriausia pokyčių šauklė, kokią esu sutikęs per savo gyvenimą“, – B. Clintonas sakė demokratų delegatams, kurie anksčiau antradienį pirmąkart per partijos istoriją paskyrė moterį kandidate į prezidento postą.

„Ši moteris niekada nebus susitaikiusi su esama padėtimi bet kokioje srityje. Ji visada norės stumti kamuolį į priekį. Ji tiesiog tokia yra“, – pabrėžė jis.

Billas Clintonas, pasakęs 45 min. trukusią kalbą, žymėjusia partijos nacionalinio suvažiavimo vidurį, sugebėjo sužavėti tūkstančius delegatų.

Jis nė karto nepaminėjo respublikonų kandidato Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) vardo, atmesdamas tos stovyklos išpuolius prieš H. Clinton kaip „išgalvotus“ ir kaip„karikatūrinę alternatyvą“.

Billas Clintonas sakė, kad abiejų jo žmonos įvaizdžių neįmanoma suderinti, nes „vienas yra tikras, o kitas – išgalvotas“.

„Jums tiesiog reikia atsirinkti, kuris yra kuris, mielieji amerikiečiai“, – sakė jis.

Nukreipdamas respublikonų atakas prieš juos pačius, H. Clintonas santūriai pripažino, kad jo žmona buvo bendros politinės atmosferos dalis ir, kad ji ne visada stengdavosi išsiskirti bei nebuvo itin talentinga oratorė, lyginant su kitais politikais.

„Ji čia buvo jau ilgą laiką. Tikrai buvo, – juokavo jis. – Ir ji tikrai verta kiekvienų tų metų, kurių metu ji dėjo pastangas, kad žmonių gyvenimas pagerėtų.“

Dvi kadencijas prezidento poste dirbęs lyderis, kuriam dabar 69 metai, sakė, kad kai kuriems žmonėms pokyčiai, kylantys iš apačios į viršų, gali atrodyti „nuobodūs“.

„Tokios kalbos – smagus užsiėmimas, bet imtis tikrų darbų – sunku“, – pažymėjo jis.

Respublikonai, kurių nacionalinis suvažiavimas vyko Klivlande praeitą savaitę, ragino pasiųsti H. Clinton į kalėjimą, kaltindami, kad ji netinkamai tvarkė įslaptintą informaciją, vykdė netikusią užsienio politiką ir prastūminėjo į svarbius postus saviškius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių