Aviacijos sektorius sukritikavo D. Trumpo politiką dėl imigrantų

  • Teksto dydis:

Civilinės aviacijos sektorius pirmadienį sukritikavo Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) penktadienį priimtą sprendimą laikinai neįsileisti į JAV asmenų daugiausiai iš musulmoniškų šalių ir laikinai sustabdyti visų pabėgėlių priėmimą.

Be to, toks sprendimas sukėlė sumaištį, todėl aviacijos sektorius reikalauja ši Vašingtono paaiškinti naująsias taisykles.

„Mes prašome JAV administracijos aiškumo dėl dabartinės situacijos“, – teigiama Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) išplatintame pareiškime.

Remiantis D. Trumpo įsaku, visa JAV pabėgėlių perkėlimo programa stabdoma mažiausiai 120 dienų, kol bus nustatytos naujos griežtos patikrinimo taisyklės.

Konkrečiai pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, kol prezidentas pats paskelbs, kad jie nebekelia pavojaus.

Septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams 30 dienų nebus išduodamos vizos – nesvarbu, ar jie norėtų emigruoti į Ameriką, ar tik joje apsilankyti.

Toks sprendimas sukėlė didžiulį pasipiktinimą visame pasaulyje. Masinių protestų kilo ir didžiuosiuose Amerikos miestuose.

D. Trumpo įsakas buvo pasirašytas „be išankstinio koordinavimo ar perspėjimo, kas sukėlė sumaištį tarp aviakompanijų ir keleivių“, teigia IATA.

„Jis taip pat padidino naštą aviakompanijos, kurios turi atitikti neaiškius reikalavimus, patirti įgyvendinimus sąnaudas, joms gresia ir potencialius nuobaudos už nesilaikymą“, – sako organizacija.

IATA priklausančios aviakompanijos gali gauti baudą, jeigu leidžia į lėktuvą įsėsti asmenims be tinkamų leidimų. Tokios kompanijos būtų atsakingos už tokių keleivi grąžinimą į išvykimo tašką.

Aviakompanijos gali atitikti kitų šalių reikalavimus tik po „išankstinio koordinavimo bei detalios ir nuoseklios informacijos pateikimo“, pabrėžė IATA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių