Australijos premjeras gėjų santuokų temą įtraukė į rinkimų kampaniją

  • Teksto dydis:

Australijos premjeras Kevinas Ruddas (Kevinas Rudas) pirmadienį sakė, jog atėjo laikas nutraukti "piktus" debatus dėl gėjų santuokų, kai pažadėjo pateikti įstatymo projektą dėl tos pačios lyties asmenų sąjungų legalizavimo, jei po rinkimų liks poste.

K.Ruddas sakė, kad jeigu rugsėjo 7 dieną bus perrinktas, Leiboristų partija per 100 dienų pateiks tokį įstatymo projektą. Jis tapo pirmuoju Australijos lyderiu, pažadėjusiu paremti lygybę santuokų klausimu.

"Atvirai kalbant, 2013 metais, manau, atėjo laikas palikti šiuos piktus debatus", - pirmadienį žurnalistams sakė K.Ruddas, kuris anksčiau nepritarė gėjų santuokoms.

K.Ruddas, kuris pagal populiarumą atsilieka nuo opozicijoje esančių konservatorių lyderio Tony Abbotto (Tonio Aboto), sakė, kad tai reforma, kurios ilgai laukė milijonai australų.

"Ilgai galvojau apie santuokos prasmę ir neslėpsiu fakto, kad man tai buvo ilga kelionė, - prisipažino jis. - Tai sunki diskusija ir aš niekam to neprimesiu. Tai bus laisvas balsavimas Leiboristų partijos nariams".

"Bet žinau štai ką: esame geriausi, kai suteikiame visiems australams tokį patį orumą, tokias pačias laimės galimybes. Tikiu, jog nesvarbu, ką mylime, - visi turėtume turėti galimybę duoti tą patį pažadą, kurį aš daugiau kaip prieš 30 metų galėjau duoti Therese (Teres). Kad visiems mums turėtų būti leista vesti žmogų, kurį mylime", - pridūrė jis, paminėdamas savo žmoną Therese Rein (Teres Rein).

Iš pradžių K.Ruddas žadėjo atitinkamą įstatymo projektą pateikti per pirmuosius rinkimų kampanijos debatus sekmadienio vakarą.

Nors jo valdančioji Leiboristų partija 2011-ųjų gruodį oficialiai pakeitė savo poziciją šiuo klausimu ir ėmė remti gėjų santuokas, K.Ruddas ir jo pirmtakė Julia Gillard (Džulija Gilard) būdavo prieš tokią reformą.

Pernai vykęs balsavimas pagal sąžinę buvo pralaimėtas 98 balsais prieš 42, kai T.Abbottas atsisakė leisti opozicijos parlamentarams nukrypti nuo partijos linijos.

Ir J.Gillard, ir K.Ruddas rugsėjį balsavo "ne", bet vėliau K.Ruddas, kuris yra krikščionis, pakeitė savo poziciją.

Jis paragino T.Abbottą leisti savo stovyklos politikams taip pat balsuoti pagal savo sąžinę, kad atitinkamą įstatymo projektą galėtų paremti parlamentarai iš abiejų didžiųjų partijų.

Tačiau konservatorių lyderis sakė, jog nors ir žino, kad šis klausimas yra "aistringai svarbus" daugeliui australų, tarp jų - homoseksualumo neslepiančiai jo seseriai Christine Forster (Kristin Forster), tai nėra itin svarbi rinkimų kampanijos tema.

"Turiu pasakyti, kad kalbant apie būsimą koalicinę vyriausybę, prioritetas teks tokiems dalykams, kaip pragyvenimo išlaidų spaudimo mažinimas ir darbo vietų saugumo didinimas", - sakė jis.

Tos pačios lyties asmenų sąjungos galimos daugumoje Australijos valstijų, bet santuoką apibrėžia federaliniai įstatymai, todėl vyriausybė šių porų oficialiai nepripažįsta kaip susituokusių.

Leiboristai įvedė virtinės nacionalinių įstatymų pataisas, kad panaikintų tos pačios lyties asmenų porų diskriminaciją, bet iki šiol atsisakydavo suteikti jiems visapusiškas santuokos teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ot

ot  portretas
laikai atejo- ne dienos nepragyvename be pederastu: ziniasklaida sudaro ispudi, kad jie sudaro dauguma Lietuvos gyventoju- labai idomu kokiu tikslu.

AS55

AS55 portretas
VISKAS KONTROLIUOJAMA IS VIENO CENTRO. VISI PASAULIO PAGRINDINIU VALSTYBIU PREMJERAI IR PREZIDENTAI PASIRUOSE AUKOT SAVO POLITNES KARJERAS KAD KAZKOKIEM S ISHSIGIMELIAMS SUTEIKTU KAZKOKIU PRIVILEGIJU- TAI NEATSITIKTINUMAS, TAI ISHSIGIMUSIO PASAULIO VALDANCIUJU POZICIJA, IR TAI TIKRAI DAROMA NE TAM KAD PASAULIS GERIAU GYVENTU- O TAM KAD JIS GREICIAU SUSINAIKINTU.

Dar

Dar portretas
Dar vienas iskrypusio proto. Kai paziuri i tokiu veido israiskas tai ir matosi,kad galvoje cikcirik.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių