Australijoje vyks apklausa dėl homoseksualų santuokų įteisinimo

  • Teksto dydis:

Australijos Aukštasis teismas ketvirtadienį atmetė du skundus dėl planuojamos gyventojų apklausos paštu homoseksualų santuokų klausimu, taip sudarydamas sąlygas nacionaliniam tyrimui dėl to, ar šalyje turėtų būti legalizuotos tokios sąjungos.

Teismo sprendimas reiškia, kad balsalapiai bus išsiuntinėti kitą savaitę, kaip ir planuota. Rezultatai turi paaiškėti lapkritį.

Ministras pirmininkas Malcolmas Turnbullas (Malkolmas Ternbalas), homoseksualų teisių rėmėjas, sveikino Melburno teismo sprendimą.

„Mes raginame visus australus balsuoti šiame tyrime, pasakyti savo žodį, – parlamentui Kanberoje sakė ministras pirmininkas. – Kaip esu sakęs šiuose Rūmuose ir daugelyje kitų vietų, (žmona) Lucy (Liusi) ir aš balsuosime „taip“, ir kitus aš raginsiu balsuoti „taip“.“

Nors apklausos rodo, kad australai pritaria santuokų lygybei, šis klausimas dėl politinių nesutarimų neišsprendžiamas jau daugiau kaip dešimtmetį.

M. Turnbullo konservatorių vyriausybė pernai davė rinkimų pažadą surengti nacionalinį referendumą, bet tą planą dukart atmetė aukštieji parlamento rūmai Senatas, todėl buvo pereita prie balsavimo paštu.

Savanoriškam balsavimui paštu griežtai nepritarė homoseksualių asmenų santuokų gynėjai, kurie sakė, kad jis būtų brangus ir skaldytų visuomenę, o gėjai ir jų šeimos taptų neapykantos kalbų taikiniu.

Dvi tos pačios lyties asmenų santuokų gynimo organizacijos pateikė skundus Aukštajam teismui, kuriuose teigė, kad Kanbera viršijo savo įgaliojimus be parlamento pritarimo finansuodama šį balsavimą.

Tačiau Teismas skundus atmetė ir vėliau raštu turi paskelbti tokio sprendimo motyvus.

Pagrindinė stovyklos „Taip“ grupė, „The Equality Campaign“, sakė, kad iškart pradės aktyviai veikti ir kad „šimtai tūkstančių šalininkų kalbės apie tai, kodėl santuokų lygybė yra svarbi“.

Jeigu dauguma australų balsuos „taip“, vyriausybė šiuo klausimu surengs laisvą balsavimą parlamente, kurio metu parlamentarų nevaržys partijų politika ar balsavimo paštu rezultatai.

Jeigu per balsavimą paštu bus pasakyta „ne“, parlamento balsavimo nebus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to matomam pederastui

to matomam pederastui portretas
Pirma i save pasiziurek,o po to kitus kritikuok.

juokui

juokui portretas
Tave reikia issiusti "dovanu" baltosioms meskoms.

To nesuprantu

To nesuprantu portretas
Tam, kad galėtû įsivaikinti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių