Australijoje surinkta 57 tūkst. nelegalių šaunamųjų ginklų

  • Teksto dydis:

Australijoje per neseniai paskelbtą amnestiją pareigūnams buvo perduota daugiau kaip 57 tūkst. nelegalių šaunamųjų ginklų, įskaitant raketinį granatsvaidį ir kulkosvaidžių, sakoma vyriausybės ataskaitoje.

Tokia visos šalies masto amnestija buvo paskelbta pirmąkart nuo 1996 metų žudynių Tasmanijoje, padidinusių visuomenės palaikymą griežtesnei nacionalinei ginklų kontrolei.

Per nustatytą laikotarpį nelegalių ginklų savininkai galėjo juos perduoti pareigūnams ir nesulaukti jokios bausmės. Vyriausybę ir kai kuriuos ginklų politikos analitikus ketvirtadienį nustebino didelis perduotų ginklų skaičius.

Griežti įstatymai, kuriais praktiškai buvo uždrausta privatiems asmenims turėti pusiau automatinių šautuvų, ir vyriausybės finansuojama ginklų išpirkimo programa Australijos civilių arsenalą sumažino beveik trečdaliu.

Ataskaitoje sakoma, kad per tris mėnesius galiojusią amnestiją, kuri baigėsi rugsėjo mėnesį, buvo surinkta beveik 2,5 tūkst. pusiau automatinių ir automatinių ginklų, kuriems visų pirma ir buvo skirtos 1996 metų reformos.

1996 metais Tasmanijoje, turistų pamėgtoje buvusioje Port Atūro kalinių kolonijoje 28 metų vyras nušovė 35 žmones ir dar 23 sužeidė. Tai daugiausiai aukų pareikalavusios masinės šaudynės Australijos istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
ko laukia jav /kaubojai/? gal trampo kuklusklanininkai neleidzia tai marionete ir tyli......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių