Atsistatydino į skandalą patekęs Prancūzijos prezidento patarėjas

Negailestingai kritikuojamas ir nepopuliarus Prancūzijos vadovas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) penktadienį sulaukė naujo smūgio - atsistatydino jo artimas patarėjas, sulaukęs kaltinimų dėl galimo interesų konflikto ir pomėgio prabangai.

Pareiškime naujienų agentūrai AFP prezidento patarėjas politikos klausimais Aquilino Morelle'as (Akvilinas Morelas) nurodė, jog atsistatydina, tačiau paneigė kaip nors nusižengęs.

„Per pastarąsias 48 valandas turėjau aiškintis dėl insinuacijų ir nepagrįstų teiginių, keliančių abejonių mano garbingumu“, - sakė jis.

„Noriu pakartoti, kad nepadariau jokio nusižengimo. Niekuomet nesu buvęs situacijoje, kai kyla interesų konfliktas“, - pabrėžė A.Morelle'as.

„Vis dėlto to priėmiau sprendimą atsisakyti respublikos prezidentūros patarėjo pareigų... kad būčiau visiškai laisvas atsakyti į šiuos išpuolius“, - pridūrė jis.

A.Morelle'ą kritikos banga užgriuvo po to, kai tiriamosios žurnalistikos tinklalapis „Mediapart“ apkaltino jį pažeidus valstybės tarnautojo etikos principus, kai 2007 metais, užimdamas aukštą postą socialinių reikalų ministerijoje, dirbo farmacijos kompanijoms.

Prezidento patarėjas taip pat sulaukė priekaištų dėl pomėgio prabangai Eliziejaus rūmuose tokiu metu, kai F.Hollande'o vyriausybė prašo prancūzų sutikti su išlaidų apkarpymais, kad būtų suvaldytas biudžeto deficitas.

„Mediapart“ pranešė, kad A.Morelle'as, prezidento komunikacijos vadovas, Eliziejaus rūmuose laiko 30 porų rankų darbo batų, kurie kas du mėnesius profesionaliai nublizginami.

Kaip teigiama, šio patarėjo aistrą turėti tik tai, kas geriausia, patvirtina ir jo reguliarūs apsilankymai garsiajame Eliziejaus rūmų vyno rūsyje, kur jis gaudavo aukščiausios rūšies vyno darbiniams pietums pagardinti.

A.Morelle'as neneigė fakto apie jo batų kolekciją, taip pat patvirtino „Mediapart“ informaciją, kad du jam pavaldūs vairuotojai „dėl itin įtemptos prezidento patarėjo darbotvarkės“ kartais turėdavo parvežti iš mokyklos jo sūnų.

Tačiau A.Morelle'as griežtai paneigė kaltinimus dėl interesų konflikto.

„Nė karto nesu buvęs situacijoje, kai kyla interesų konfliktas, - rašė jis savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, reaguodamas į „Mediapart“ pranešimą. - Valstybės tarnautojui įstatymas draudžia užsiimti tam tikra su jo darbu nesusijusia veikla, įskaitant mokomąją ir konsultacinę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių