Atogrąžų audra „Isaac“ stiprėja ir virsta uraganu

Atogrąžų audra „Isaac“ antradienį sustiprėjo ir jau beveik virto uraganu, slinkdama virš Meksikos įlankos link Luizianos, kurios lėkštose pakrantėse gyvenantys žmonės paliko namus užkaltais langais ir išvyko toliau į sausumą, o Naujojo Orleano gyventojai neramiai spėlioja, ar atlaikys dambos, sutvirtintos po katastrofinio uragano „Katrina“.

Meteorologai prognozuoja, kad audros vėjai vėliau antradienį pasieks 1-osios kategorijos uragano greitį, o trečiadienį paryčiais „Isaac“ pasieks pelkėtas pietryčių Luizianos pakrantes.

Labiausiai nerimaujama dėl Naujojo Orleano, nes šios didelės ir lėtai judančios audros centras juda tiesiai į šį miestą.

Tačiau „Isaac“ tikriausiai skaudžiai smogs ir aplinkiniams regionams: smarkūs vėjai buvo jaučiami už daugiau nei 320 kilometrų nuo audros centro.

Antradienio rytą „Isaac“ tebebuvo smarki ir didelį potencialą turinti atogrąžų audra, kurios vėjo gūsių greitis siekė 113 kilometrų per valandą.

5 val. JAV Rytų pakrantės (13 val. Lietuvos) laiku jos centras buvo už maždaug 200 kilometrų į pietryčius nuo Misisipės žiočių ir judėjo į šiaurės vakarus 19 kilometrų per valandą greičiu, nurodė Majamyje įsikūręs JAV Nacionalinis uraganų centras.

Nors „Isaac“ artėjimas minint septintąsias „Katrina“ siautėjimo metines neišvengiamai provokavo palyginimus, ši audra toli gražu nėra tokia galinga.

„Katrina“ vienu metu buvo tapusi 5-osios kategorijos uraganu, kai jos vėjo greitis siekė 252 kilometrų per valandą, o 2005 metų rugpjūčio 29-ąją uraganas pasiekė sausumą, būdamas 3-os kategorijos.


Šiame straipsnyje: isaacuraganasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių