Atgal į SSRS: pieno produktai – tik su talonais

 

Nuo šiandien visi pieno produktai parduodami tik su talonais, - nutarusį apsipirkti klientą perspėjo pardavėjas. - Šalyje deficitas – nejaugi negirdėjote?“

Menininkų kolektyvas „Back to the USSR“ (Atgal į SSRS) vėl nutarė pašmaikštuoti ir vienoje Rusijos parduotuvių grąžino sovietmečiu gyvavusią talonų sistemą. Taip pat prisiminta prekyba „iš po prekystalio“ bei siekis pamatyti viršininką – parduotuvės direktorių.

Vienai prekei įsigyti – vienas talonas. Pinigais už jas neatsiskaitysit. Sūris, kefyras – irgi pieno produktas, jogurtas – taip pat, vadinasi juos norintiems įsigyti reikalingi talonai...

Pirmiausia talonus gaus neįgalieji, karo veteranai ir Černobylio avarijos likvidatoriai“, o tada ateis ir likusiųjų eilė“, - susidomėjusiai klientei nuodugniai paaiškino pardavėjas.

Pagaliau užsuko ir tas „pavyzdingas“ pirkėjas su talonu, paprašęs 3,2 proc. riebumo pieno. Kitas pirkėjas neįgalumo pažymėjimą atsinešė po pusvalandžio.

Degtinei talonų reikia?“, - pasiteiravo kitas ir gavo neigiamą atsakymą.

Jaunuoli, Jūs invalidas? Karo veteranas? Černobylio avarijos likvidatorius? Laukiatės? Esate daugiavaikis?“, - klausia pardavėjas.

Kam gi šalis dabar ruošiasi?“, - įtariai pasiteiravo suklususi klientė.

Šeštadienį diena.lt rašė apie kitą menininkų kolektyvo „Back to the USSR“ atrakciją - spekuliantą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ciceronas

ciceronas portretas
nebesvaikit , ko jau ko , bet pieno buvo danavalom

30 kapeikų

30 kapeikų portretas
Kvailių niekad netrūksta

petraasv

petraasv portretas
kon jau ko bet situ dalyku naturariu atsiprsu buvosociai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių