Ataskaitą apie D. Trumpo ryšius su Rusija parengė buvę Britanijos šnipai?

  • Teksto dydis:

Buvę Didžiosios Britanijos šnipai, dabar dirbantys verslo konsultantais, parengė skandalingą ataskaitą apie išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ryšius su Rusija, trečiadienį pranešė dienraštis „The Wall Street Journal“.

Anot laikraščio, šios įrodymais menkai tepagrįstos ataskaitos, kurioje sakoma, kad Maskva jau daug metų stengėsi megzti ryšius su D.Trumpu ir yra surinkusi jį kompromituojančios medžiagos, įskaitant keistą sekso vaizdo įrašą, šaltinis yra Londone įsikūrusi konsultacinė filma „Orbis Business Intelligence“.

Šį 35 puslapių dokumentą, kurį D.Trumpas vadino „suklastotomis žiniomis“ ir „netikrais dalykais“, parašė „Orbis“ direktorius Christopheris Steele'as (Kristoferis Stilas), teigia „The Wall Street Journal“.

Laikraštis, remdamasis informuotais šaltiniais, nurodė, kad Ch.Steele, vadovaujantis „Orbis“ kartu su kitu direktoriumi Christopheriu Burrowsu (Kristoferiu Berouzu), yra buvęs Britanijos žvalgybos karininkas.

„Orbis“ tinklapyje taip pat nurodoma, kad firma buvo „įkurta 2009 buvusių Britanijos žvalgybos profesionalų“.

JAV žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad minėtą dokumentą parengė buvęs Britanijos slaptosios žvalgybos tarnybos (MI-6) agentas.

„Dabartinė komanda remiasi didele valdybos lygio patirtimi vyriausybėje, daugiašalėje diplomatijoje ir tarptautiniame versle, kurdama klientų užsakytus sprendinius“, – rašoma „Orbis“ tinklapyje.

Minėtoje ataskaitoje sakoma, kad Rusijos žvalgybos tarnybos, veikiančios pagal prezidento Vladimiro Putino nurodymus, per 2016 metų JAV prezidento rinkimus stengėsi palaikyti D.Trumpą ir kenkti jo varžovei Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Pasak jo, D.Trumpo kampanijos darbuotojai palaikė reguliarius kontaktus su Rusijos pareigūnais ir tarpininkais.

Be to, dokumente sakoma, kad Maskva turi D.Trumpą kompromituojančios medžiagos ir gali kada nors ją panaudoti spausti būsimajam prezidentui.

Jokių šių teiginių įrodymų nebuvo pateikta, bet JAV žvalgyba, atlikusi atskirą tyrimą, irgi padarė išvadą, kad V.Putinas nurodė imtis veiksmų, kurie sustiprintų D.Trumpo pozicijas prieš H.Clinton.

Vienoje šios ataskaitos dalyje sakoma, kad D.Trumpo teisininkas Michaelas Cohenas (Maiklas Koenas) susitikinėjo su rusais, bet šį teiginį D.Trumpo stovykla kategoriškai paneigė. M.Cohenas antradienį pareiškė, kad niekada nesilankė Rusijoje arba Prahoje, kaip teigiama ataskaitoje.

JAV žiniasklaida antradienį pranešė, kad 'Orbis“ ataskaita praeitais metais buvo perduota JAV žvalgybai, o jos analizė tapo pagrindu dviejų puslapių priedui prie įslaptintos ataskaitos apie Rusijos kišimąsi į Amerikos rinkimus. Su šiais dokumentais D.Trumpas buvo supažindintas praeitą penktadienį.

Kol kas neaišku, apie kurias „Orbis“ ataskaitos dalis kalbama Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuro parengtoje dviejų puslapių santraukoje.

„Orbis“ į prašymus pakomentuoti kol kas neatsakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sergis

Sergis portretas
Amerikiečiai, europiečiai net žvalgybos reikalus tvarko demokratiškai. O Kremliaus Rusijai buvusių saugumiečių nebūna - Litvinenka nunuodytas radioaktyviu poloniu, kurį galima įsigyti tik valstybinu mastu. Amerikoje buvo nužudytas su Rusijos saugumu ir finansais susijęs aukštas Kremliaus pareigūnas. Žudomi užsienyje Krymo totorių, čečėnų vadai, nepalankūs Kremliui. Kažin ar tai debilai, ar globalistai, ar šiaip dori žmonės, nebenorėję būti susieti su mirtimis, su kyšininkavimu, su veidmainystėmis ?

Kęstas

Kęstas portretas
Globalistų žygis į Luhanską nuskendo Kijevo kyšių vandenyne. Jei amerikiečiai draugauja su rusais Trumpo dėka,tai kas mums uždraus tai daryti čia, mūsų kaimynystėje. Globalizacijai ateina galas: aiškėja, kad globalistai Kinijos ir kitų panašių šalių padedami, sunaikina daug mūsų darbo vietų. Konkurencija su Kinija ir kitomis besivystančiomis šalimis bei darbo vietų išvežimas į tas besivystančias šalis sunaikino JAV perdirbimo pramonėje 14 procentų darbo vietų laikotarpiu nuo 1997 iki 2007 metų. Tai yra labai daug. Ypač turint omeny, kad tos darbo vietos tampa deficitinėmis dar ir dėl technikos progreso, sunaikinusio tuo pat metu net 86 procentus panašių darbo vietų (nurodyta čia). Keisti reikia tai, ką galima pakeisti. Nerealu ir nepageidautina stabdytiprogresą. Bet globalizaciją gali sustabdyti net ir vienas žmogus - išrinktasis JAV prezidentas Trumpas, įvesdamas didelius muitus neteisėtai su mumis konkuruojantiems komunistams ir kitiems autokratams. (mokslas-studijos-ekonomika)

jankis

jankis portretas
apsijuokė nuo iki ausų,net ir tų nematyt,na ir žvalgybos,kaži koks debilas jiems už tokius darbus pinigus moka
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių