Aštuonių valstybių atstovai pasisako už tarptautinį komunizmo nusikaltimų tyrimą

  • Teksto dydis:

Taline sekmadienį vykstančioje konferencijoje, surengtoje per Molotovo-Ribbentropo (Ribentropo) pakto tarp Stalino ir Hitlerio, kuriuo Rytų Europa 1939-aisiais buvo padalyta į įtakos sferas, metines, aštuonių valstybių atstovai paskelbė bendrą pareiškimą dėl tarptautinės institucijos, kuri tirtų komunizmo nusikaltimus, įsteigimo ir nusprendė dėl šio tikslo sušaukti ekspertų grupę.

Bendrą pareiškimą dėl to padarė Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos, Vengrijos ir Gruzijos teisingumo ministerijų atstovai.

„Dėl komunizmo ir nacizmo nusikaltimų žuvo ar savo artimųjų žūtį patyrė milijonai žmonių. Didžiulius nuostolius patyrė ir estų tauta. Jeigu komunistinė okupacija būtų užsitęsusi dar bent vienai kartai, tai estų, kaip tautos, sunykimas būtų tapęs nebegrąžinamu“,- sakė Estijos teisingumo ministras Urmas Reinsalu (Urmas Reinsalus).

Jis pridūrė, kad jei nacizmo nusikaltimai buvo įvertinti tarptautiniame tribunole Niurnberge, tai komunistinių režimų nusikaltimai šiuo metu nepatenka į nei vienos tarptautinės institucijos kompetenciją, todėl Estija siūlo sudaryti daugiašalį susitarimą dėl tarptautinės institucijos, kuri tirtų komunizmo nusikaltimus, organizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam va taip

tam va taip portretas
matomai tavo paties subinė dega, kremlini šunie. labai gerai, kad yra toks sutarimas - tirti sovietų nusikaltimus. Kuo toliau, tuo daugiau valstybių tam susitarimui pritaria, o tokie, kaip tu, galės čirškintis savų pačių nusikaltimuose ir baimingai laukti jų atskleidimo.Tai slepiesi nuo pelnytos bausmės, sovietini?

Va kaip

Va kaip portretas
Europos debilam nera ka daryti,matyt kitu problemu nera,jau padvese visi zydu sunsnukiai,komunizmo statytojai,padvese gruzinu komunizmo statytojai,laikas uzmirsti,jau pokario laiku gime arba paseno,arba numire,jauni net tos istorijos nezino,o subinieciai dar nori ka tai prigalvoti.Su subine daug neprigalvosi.Europos sukos taip ir nori sukirsinti tautas.

Gugis

Gugis portretas
Senai laikas. Tegul zala atlygina ir dar gyvus stribus, kgbistus i cype.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių