Arbatžolių verslas dviem graikėms atnešė tarptautinę sėkmę

Nepaisant to, kad pietų šalys laikomos mažiausiai atviromis naujovėms ir modernizavimui,  Graikija buvo pripažinta novatoriškiausių verslų šalimi, aptardamas Graikijos verslą praneša LRT RADIJAS. Vienas iš pavyzdžių – dvi draugės graikės – Aphrodite Florou ir Yanna Matthaiou – kurios per Graikijos krizę ryžosi palikti darbą banke ir telekomunikacijų versle ir įkurti ekologiškų žolelių bei vaistažolių verslą „Anassa Organics“, kuris veikia jau nuo 2013 m.

Merginos šiuo metu turi žolelių, vaistažolių, arbatžolių ir prieskonių rinkėjų tinklą visoje Graikijoje. Įdomu tai, kad  „Anassa Organics“ bendradarbiauja su Salonikų universiteto farmacijos mokykla ir savo žolelėmis prisideda prie vaistų prieš vėžį kūrimo bei dalyvauja tyrimuose, kovojant su šia sunkia liga. Tuo tikslu jau yra sukurti penki vaistažolių mišiniai.

Merginų gaminamos produkcijos galima įsigyti jau 23 vietose Graikijoje, internetinėje svetainėje, produktais susidomėjo viešojo maitinimo įstaigos: restoranai, tavernos. Taip pat pirmasis žingsnis buvo žengtas į didžiąją „Vasilopoulos“ prekybos centrų rinką. Pirmieji užsakovai iš užsienio – belgai, danai, prancūzai ir netgi amerikiečiai.  Graikės buvo apdovanotos „Libros Group“ verslo apdovanojimu.

Graikiją aplankys daugiau turistų

Pirmąjį pusmetį 6 proc. sumažėjęs turistų srautas Graikijoje išgąsdino vietinius verslininkus, kurie tikėjosi, kad vasara bus sunki. Buvo prognozuota, kad dėl pabėgėlių krizės šalyje Graikiją aplankys daug mažiau turistų, ypač nerimavo Mikono ir Kretos salų gyventojai, o Chalkidikės viešbučių savininkai skundėsi net 80 proc. sumažėjusiu graikų turistų skaičiumi.

Vis dėlto liepos statistikos duomenys Graikijos verslininkams suteikė vilčių, kad ir ši vasara bus gera bei pelninga. Paskutinės minutės užsakymų 20 proc. padaugėjo iš Lenkijos ir Britanijos, šiek tiek mažiau – iš Austrijos ir Olandijos, daug daugiau poilsiautojų nei pernai atvyks iš Šveicarijos, Italijos ir Skandinavijos.

Rodo sala sausakimša turistų. Analitikai teigia, kad padidėjusį šalies lankytojų srautą lėmė teroristinių išpuolių bei kitų neramumų purtoma Turkija. Ją turistai nusprendė iškeisti į Graikiją. Žinoma, dėl pabėgėlių krizės Lesbo, Samo ir Chijo salų verslininkai šią vasarą išgyvena tikrą tragediją.

Graikijoje pinga statybinės medžiagos

Šį pusmetį Graikijoje krito statybinių medžiagų kainos. Jos sumažėjo vidutiniškai 2 proc. Pigiausiai šiuo metu galima įsigyti vamzdžių, kurie atpigo 10 proc. Taip pat gana pigiai galima nusipirkti plytelių grindims, voniai ir kitų medžiagų.

Rankas trina statybų įmonių savininkai. Jie tikisi, kad atsigaus per krizę miręs statybų verslas. Priežastis, dėl kurios krito statybinių medžiagų kainos, – ne sumažėjusi paklausa, o atpigęs kuras, ypač dyzelinas.

Graikijos verslininkai vėl protestuoja

Vėl sukilo Graikijos verslininkai. Šį kartą dėl mokesčio už grynąjį pelną, kurį reikia sumokėti ne tik už šiuos, bet ir už ateinančius metus.

Pastaruoju metu Graikijoje verslininko metinių pajamų mokestis kilo nuo 23 proc. iki 29 proc. Be to, vyriausybė priėmė įstatymą, kad verslininkas ne tik turi sumokėti už  einamuosius metus, bet tokia pat  sumą sumokėti metams į priekį. Kitais finansiniais metais, atskaičiavus sumokėtą sumą nuo reikiamo sumokėti mokesčio, verslininkas vėl mokės pilną avansą į priekį. Taip ši grandinė tęsis be galo.

Graikijos finansų ministerijos tikslas – dėl skolų krečiamos šalies padėties kuo daugiau papildyti valstybės iždą kiekvienais  metais. Žinoma, tokia reforma supykdė ne tik vietinius graikus, nes per dieną šalyje užsidaro apie 100 smulkiųjų verslų, bet ir šokiravo kitus europiečius verslininkus. Jie baiminasi, kad jų šalių vyriausybės ateityje, norėdamos surinkti daugiau mokesčių, neperimtų šio pavyzdžio iš graikų.

Ekologiškų vištų ūkis atnešė sėkmę

Pirmoji žemės ūkio įmonės „Biogreco“ ekologiška višta buvo užauginta 2001 m., o Graikijos rinką pasiekė po metų. Pasak bendrovės prezidento Stavroso  Argiropouloso, idėja imtis ekologiškų vištų auginimo ir paukštienos pardavimo verslo atėjo jam kartu su dviem draugais prieš 15 metų. Tai buvo didelis iššūkis. Daugelis netikėjo šia idėja todėl kilo abejonių net patiems graikams ūkininkams – ar tikrai pavyks. Bet verslininkų draugų trijulė ryžosi rizikuoti ir tikėjo savo idėja. Šiandien įmonė „Biogreko“ yra apjungusi keturis ekologiškos paukštininkystės ūkius, per metus užaugina 200 tūkst. ekologiškų vištų, o tai sudaro 70 proc. visos Graikijos ekologiškos paukštienos rinkos. Taip pat žemės ūkio „Zootechnia“ aštuntoje tarptautinėje parodoje Salonikuose „Biogreco“ ekologiška višta gavo ne vieną apdovanojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spedra

Spedra portretas
Vertinant pagal sauguma sveikatai, avanafilis- veiklioji Spedros medziaga- yra pacioje pirmoje vietoje tarp vaistu nuo erekcijos sutrikimu. Vyrams, turintiems ir kitu sveikatos problemu, tai dar svarbiau, mat kiti vaistai net negali buti israsomi, jei kartu yra kepenu, inkstu ar kt rimtu susirgimu. Spedra tinkama net ir tokiais sudetingais atvejais del itin lengvo toleravimo.

avanafilis

avanafilis portretas
Visiskai niekuo nepadejo zoliniai preparatai skatinantys erekcija. Su Spedra- kitas reikalas. Padidina jautruma, erekcija zymiai lengviau, stipresne pasiekiama. Ir jokiu jos praradimu lytiniu santykiu metu nebesikartoja. Galima gerti pries pat mylintis, nes labai greito poveikio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių