Ar Italijos sostinei vadovaus moteris?

  • Teksto dydis:

„Duonos ir žaidimų“ – tokią formulę taikė senovės Romos valdytojai, kad nenustygstantys gyventojai būtų ramūs.

Praėjus dviem tūkstantmečiams, Amžinojo miesto gyventojai tiesiog nori, kad jų autobusai atvažiuotų laiku, duobės gatvėse būtų užtaisytos, o šiukšlės surenkamos ir saugiai sutvarkomos.

Štai kodėl, sako Virginia Raggi (Virdžinija Radži), ji sustabdė savo teisininkės karjerą ir bando tapti pirmąja Italijos sostinės mere moterimi.

Šią populistinio „Penkių žvaigždučių“ judėjimo kandidatę, elegantišką 37 metų brunetę, vietos žiniasklaida vadina tamsiaake gražuole.

Ji pirmavo pagal populiarumą prieš sekmadienį įvyksiantį pirmąjį balsavimo ratą ir atrodo, kad tikrai pateks į antrąjį ratą, kuris įvyks birželio 19-ąją.

Jos kampanija geriausiai pasinaudojo mieste rusenančiu nepasitenkinimu daugeliu dalykų, nuo mašinų statymo antra eile blokuojant pirmąją iki chroniško pareigūnų nebuvimo įstaigose.

„Roma visų pirma turi vėl tapti normaliu miestu, – interviu AFP sakė V.Raggi. – Paprastiems romiečiams šiuo metu jis nėra toks, tai vieta, kurioje itin sunku gyventi, o taip nėra teisinga Italijos sostinei.“

Romai nuo praėjusių metų pabaigos vadovauja pareigūnas, paskirtas atsistatydinus merui Ignazio Marino (Ignacijui Marinui), kurio dėl išlaidų skandalo išsižadėjo sąjungininkai premjero Matteo Renzi (Matėjo Rencio) centro kairės vyriausybėje.

„Kontraktai už nuopelnus“

Miestas vis dar jaučia skandalo „Mafia Capitale“ pasekmes. Jis kilo 2014 metų pabaigoje, kai dešimtys verslininkų, politikų ir pareigūnų buvo areštuoti dėl įtarimų susimokymu daug metų siurbti miesto lėšas per suklastotas paraiškas ir kitas schemas.

Vienas dabar teisiama kaltinamasis per pokalbį, kuris buvo slapta įrašinėjamas, gyrėsi, kad pinigų, skirtų prieglobsčio prašytojams, vogimas yra pelningesnis už narkotikų verslą.

Esant tokioms aplinkybėms, mero darbas atrodytų nepatrauklus, bet grynakraujė romietė V.Raggi jo tikrai nesibaido.


Šiame straipsnyje: Virginia RaggiItalijaRoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių