„Apple“ sutiko sumokėti 318 mln. eurų uždelstų mokesčių Italijai

  • Teksto dydis:

Kompanija „Apple“ sutiko sumokėti Italijai 318 mln. eurų mokesčių Italijai už kelis praėjusius metus, trečiadienį pranešė prokurorai, Europos šalims siekiant priversti tarptautines kompanijas sugrąžinti skolas šalims, kuriose jos daro savo verslą.

Italija yra pradėjusi septynias bylas prieš tarptautines technologijų milžines, kurios yra įkūrusios savo būstines tokiose mažais mokesčiais garsėjančiose šalyse kaip Airija, vengdamos didelių mokesčių tokiose šalyse kaip Italija.

Kovą su tokia praktika, vadinama pelno perkėlimu, pradėjo Europos Sąjunga, siekdama, kad tarptautinės bendrovės mokėtų mokesčius toms šalims, kuriose jos gauna pajamas, o ne toms, kuriose yra įsteigtos jų regioninės būstinės.

Spalio mėnesį 28 Bendrijos valstybės susitarė dalintis informacija apie mokesčių sandorius su didžiosiomis bendrovėmis, siekdamos užtikrinti, kad jie yra teisingi kitų šalių atžvilgiu. ES jau nurodė kompanijoms „Starbucks“ ir „Fiat“ sumokėti milijoninius mokesčius atitinkamai Liuksemburgui ir Nyderlandams.

Milano prokurorai trečiadienį patvirtinto dienraščio „La Repubblica“ pranešimą, kad „Apple“ sutiko sumokėti įsiskolinimą už 2008-2013 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių