„Apple“ Kinijoje pašalino „The New York Times“ programėlę

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų technologijų kompanija „Apple“ pranešė pašalinusi iš savo išmaniųjų programėlių parduotuvės amerikiečių laikraščio „The New York Times“ programėlę po to, kai Kinijos valdžia pareiškė, kad programėlė pažeidžia vietos taisykles.

Laikraštis skelbia, kad praėjusio mėnesio pabaigoje buvo pašalintos tiek angliška, tiek ir kiniška programėlės versijos. Taip kinams buvo užblokuotas bene vienintelis likęs kanalas skaityti „The New York Times“ žinias.

„Jau kurį laiką „The New York Times“ programėlei neleidžiama rodyti turinio daugumai vartotojų Kinijoje, ir mus informavo, kad programėlė pažeidžia vietos reikalavimus, – sakė „Apple“ atstovė Carolyn Wu (Karolina Vu). – Todėl programėlė turi būti pašalinta iš „China App Store“.

Atstovės teigimu, kai padėtis pasikeis, „Apple“ iš karto suteiks galimybę Kinijos vartotojams atsisiųsti minėtą programėlę.

Verta paminėti, kad tai jau ne pirma kinų valdžios priemonė, nukreipta prieš amerikiečių laikraštį. 2012 metais Pekinas užblokavo „The New York Times“ tinklalapį po to, kai šis paskelbė, kad buvusio Kinijos premjero Weno Jiabao (Veno Dziabao) šeimos turtas vertinamas 2,7 mlrd. JAV dolerių.

Vėliau laikraščio korespondentams nebuvo išduodamos Kinijos vizos.

Kinijos valdžia taip pat blokuoja kai kurias „facebook“, „Twitter“ ir „Google“ paslaugas. Kinija yra itin svarbi rinka bendrovei „Apple“, nors jos gaminamų telefonų „iPhone“ pardavimai čia ir smunka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių