Apklausa: vokiečiai ir prancūzai labiau pasitiki V. Putinu nei D. Trumpu

Europiečiai dabar yra labiau linkę tikėti, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas „pasielgtų teisingai“ sprendžiant pasaulinės reikšmės klausimus nei JAV prezidentas Donaldas Trumpas, rodo nauja apklausa, informuoja „Euronews“.

Remiantis tyrimų instituto „Pew Research Centre“ septyniose šalyse atliktos apklausos duomenimis, prancūzai ir vokiečiai buvo mažiausiai linkę galvoti, kad JAV prezidentas pasielgtų teisingai ir priimtų teisingus sprendimus, susijusius su pasaulio reikalais. Pasitikėjimą D. Trumpu išreiškė tik 10 proc. vokiečių ir 9 proc. prancūzų.

Pasitikėjimą V. Putinu išreiškė gerokai daugiau vokiečių. 35 proc. apklaustų vokiečių pasitikėtų V. Putinu, o 30 proc. labiau pasitikėtų Kinijos prezidentu. Tuo tarpu pasitikėjimas Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu tarp vokiečių buvo didžiausias - 77 proc.

Apklausoje minimi septyni pasaulio lyderiai ir paaiškėjo, kad Vokietijos kanclere Angela Merkel pasitikima labiausiai, jog ji priims teisingus sprendimus. Nuo jos nedaug atsiliko Prancūzijos prezidentas.

Be kita ko, iš septynių pasaulio lyderių D. Trumpas buvo vienintelis, kuris neturėjo daugumos savo šalies piliečių pasitikėjimo. Tik 48 proc. amerikiečių pasitikėtų, kad D. Trumpas pasielgtų teisingai. Tuo tarpu 81 proc. rusų pasitiki, kad jų prezidentas V. Putinas priimtų teisingus sprendimus.

„Pew Research Centre“ pažymėjo, kad britai, prancūzai, vokiečiai ir kanadiečiai mano, kad JAV kelia didesnę grėsmę jų šalims nei Kinija. Japonijoje, kuri yra įsitraukusi į ginčą su Kinija dėl ginčijamų teritorijų, 66 proc. žmonių mano, kad JAV yra „didelė grėsmė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babunė

Babunė portretas
Lietuvoje dauguma pasitiki Putinu V. V., nes jeigu jis pasakė kad tik Rusijai pavaldus visas pasaulis, tai taip ir yra. Čia buvo Dievo žodis {Putino}. Amen. Eikit už jį melstis, bedieviai.

matomai

matomai portretas
Apklause milijonus pasalpiniu rusu parazituojanciu vokietijoj ir prancuzijoj

Anonimas

Anonimas portretas
Tiesioginis užsakymas iš kremliaus Komjaunimo Tiesai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių