Apklausa: pusė apklaustų vokiečių mano, kad A. Merkel turėtų atsistatydinti

  • Teksto dydis:

Beveik pusė vokiečių mano, kad kanclerė Angela Merkel turėtų atsistatydinti dar iki 2021 metais vyksiančių visuotinių rinkimų, rodo naujienų agentūros dpa užsakymu atlikta apklausa.

Rinkos tyrimų bendrovės „YouGov“ atliktos apklausos duomenimis, 47 proc. apklaustųjų norėtų, kad A. Merkel atsistatydintų dar prieš kadencijos pabaigą. Tuo metu norinčiųjų, kad ji kanclerės poste išbūtų visą kadenciją, buvo vos 36 proc.

Gyventojų palaikymas A. Merkel spalį, po parlamento rinkimų, buvo ženkliai didesnis. Tuo metu „YouGov“ atliktos apklausos duomenys rodė, kad ankstyvą A. Merkel pasitraukimą iš posto palaikė 36 proc. respondentų. Tuo tarpu norinčiųjų, kad ji kanclerės pareigas eitų iki kadencijos pabaigos, buvo 44 proc.

A. Merkel vadovaujamų konservatorių ir centro kairiųjų socialdemokratų derybos dėl koalicijos sudarymo turėtų prasidėti sausio 7 dieną. Jos gali baigtis sudarant naują didžiąją koaliciją arba suformuojant A. Merkel vadovaujamą mažumos vyriausybę.

Tiesa, galimas ir trečias variantas: jei derybos visiškai žlugtų, 2018 metais gali tekti sušaukti pirmalaikius rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joaaa

Joaaa portretas
Tegul varo i Afrika pas muslimus.

reforma

reforma portretas
pagaliau hansai suprato visu bedu kaltininke

...

... portretas
... o kita pusė: vokiečių moterys juodukais patenkintos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių